Trump Savunma Bakanı Esper'i görevden aldı

ABD'deki seçim tartışmaları devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerin kaderi açısından kritik 4 eyaletteki usulsüzlüklerle ilgili "mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Nevada için ellerinde çarpıcı kanıtlar olduğunu söyledi. Ülkede Adalet Bakanlığı da harekete geçti, sağlam dayanağı olan iddialara soruşturma yetkisi verdi. Bu arada Trump, Savunma Bakanı Mark Esper'i görevden aldığını açıkladı.

Trump Savunma Bakanı Esper'i görevden aldı

Tartışmalara neden olan ABD seçimleriyle ilgili yeni açıklamalar geldi. Halen görevde olan ABD Başkanı Donald Trump, Nevada'daki oy işlemleri hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Trump, "Nevada, sahte oyların bir lağım çukuruna dönüyor. Ekibimiz orada kanıtlar buluyor ve bunlar yayımlandığında herkes şok olacak." ifadesini kullandı.

Pennsylvania ve Georgia eyaletleri ile ilgili de konuştu Trump. Pennsylvania'da oy sayım işlemlerini izlemelerine izin verilmediğini söyledi. Georgia için de "büyük bir zafer kazanacağız." dedi.

ABD'nin Adalet Bakanlığı'ndan da seçimlere ilişkin yeni bir açıklama geldi. Bill Barr, bakanlığındaki yetkililere, 2020 seçimlerinde oylarda yolsuzluk olduğuna dair "sağlam dayanağı olan iddiaları" soruşturma yetkisi verdiğini duyurdu.

Seçimlerdeki usülsüz iddiaları konuşulurken ABD BaşkanıTrump, Savunma Bakanı Mark T. Esper'i görevden aldı. Bu kararını Twitter'dan duyuran Trump, Esper'in yerine Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Christopher Miller'ın geçtiğini duyurdu.

ulusal.com.tr

# abd # donald trump # Mark Esper