Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: ''Kabus 2021'de devam etmeyecek''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Kovid-19 salgınıyla bir yıl içinde büyük bir mücadele verildiğini vurgulayan Fahrettin Koca, ''Kabus 2021'de devam etmeyecek.'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: ''Kabus 2021'de devam etmeyecek''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

- Kovid-19, son 100 yıl içinde tüm dünyanın aynı anda savaştığı, vaka ve kayıp sayıları bu denli yüksek ilk salgın.

- İlk haftalarda virüs hakkında çok az şey biliniyordu ama şu an uğradığı mutasyona kadar virüs hakkında birçok bilgiye sahibiz.

''TÜRKİYE, AŞI TEDARİKİNDE EN HIZLI ÜLKELERDEN BİRİ''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin'deki üretici ile 50 milyon aşı anlaşmasını hatırlattı. Fahrettin Koca yerli aşı müjdesi de verdi.

- Türkiye, büyük yarışın olduğu aşı tedarikinde en hızlı davranan ülkelerden biri. Çin'deki üretici ile 50 milyon aşı anlaşmasını kasımda yaptık.

- Çok yakında 5 yerli aşı adayımız daha insan çalışmalarına başlayacak. Yakın bir gelecekte kendi aşılarımızı kullanacağız.

- Yapılan araştırmalar kullandığımız Sinovac aşısının 100 kişiden 80'inde etkili olduğunu, koruyuculuğun yüksek olduğunu gösterdi.

''KABUS 2021'DE DEVAM ETMEYECEK''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgınla ilgili umut verici açıklamalar yaptı.

- Koronavirüs kısa bir zaman zarfında grip gibi sıradan hastalık haline gelmeyecek ama 2020'ye çöken kabus 2021'de aynı şekilde devam etmeyecek.

- Planladığımız gibi nüfusun 50 milyonluk kısmının aşısını sonbahardan önce yaparsak, salgın üzerimizde ağır baskı olmaktan çıkacak.

- Kuvvetle umut ediyorum, dünya ölçeğinde verilen bu savaşta başarı gösterilen ilk cephelerden biri bu ülke olacak.

- Maskeleri tanımadığımız, yakın durmanın yakınlık ifadesi olduğu günlere geri dönmeyi tam vaat edemem ama oraya doğru yürüdüğümüzü görüyoruz.

''VEFAT SAYISI 30 BİNE, VAKA SAYISI 3 MİLYONA ULAŞTI''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk günden bu yana salgınla ilgili rakamları paylaştı.

- İlk günden bugüne vefat sayısı 30 bine toplam vaka sayımız ise 3 milyona ulaştı.

- Karamsarlığı, belirsizlik ve bıkkınlık duygularını üstümüzden atalım, umutla, geleceğe ilişkin planlarımızla hayata, yarınlarımıza bağlanalım.

- Aşı programı tamamlandığında vaka sayısı örneğin 5 ise 1'e inmiş olacak. Ağır hasta sözünü çok az duyacağız.

- Risk haritasında rengi kırmızı olan iller tüm ülkeye karşı sorumlular, gevşeklik gösterip mevzi kaybedersek üzücü günler yaşarız.

# pandemi # koronavirüs # çin # vaka # fahrettin koca # salgın # hasta # Ağır hasta # MUTASYON # sinovac # Sağlık Bakanı Fahrettin Koca # mutasyon virüs # Fahrettin Koca açıklama # çin aşısı # kabus # Çin Sinovac # sinoVac aşısı # aşı programı # Çin Sinovac aşısı # Risk haritası # koronavirüs Risk haritası