Ekmeleddin İhsanoğlu'na protesto şoku!

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Mısır Çarşısı gezisini protestolar eşliğinde tamamladı. İhsanoğlu'nun adaylığına tepki gösteren bir kadın, "Cumhuriyetin insanlarını enayi yerine koyamazsınız" diye bağırdı. İhsanoğlu'na bir tepki de basın mensuplarından geldi. Korumalarının sert müdahalesini protesto eden basın mensupları çekimleri yarıda bıraktı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstanbul Mısır Çarşı gezisi protestolar eşliğinde gerçekleşti.

İhsanoğlu, çarşıyı gezdiği sırada bir kadın tarafından protesto edildi. Cumhuriyet vatandaşı olduğunu vurgulayan yurttaş, İhsanoğlu'na "Artık yakamızdan düşün, cumhuriyetin insanlarını enayi yerine koymayın" diye tepki gösterdi.

İhsanoğlu'nun ikna çalışması da etkili olmadı, kadın "Hakkımı da, verdiğim vergileri de helal etmiyorum" dedi.

Çarşı'da gezisine devam eden İhsanoğlu'nun korumaları ile basın mensupları arasında da tartışma yaşandı. Yaşanan sıkışıklıktan basını sorumlu tutan korumalar, basın mensuplarının çekim yapmasını engelledi.

Bunun üzerine gazeteciler korumaları protesto etti, çekimi yarıda bırakıp çarşının dışına çıktı.

Çarşı çıkışında konuşan İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan'ın onu İslam Konferansı'ndaki görevini biz getirdik sözlerini yanıtladı.

İhsanoğlu, konuşma yaptığı sırada kalabalık içerisinden bir kişi "Recep Tayyip Erdoğan" sloganı attı. Korumalar, protestoya müdahale etti, protestocu alandan uzaklaştırıldı.

Ekmeleddin İhsanoğlu, bir gün önce de İzmir'de katıldığı iftar programında 3 kadın tarafından protesto edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

# protesto # istanbul # mısır çarşısı # Ekmeleddin İhsanoğlu # ekmel bey