Aşıyı bürokrasiye kurban etmeyin

Kıbrıs Star'ın haberine göre, KKTC’ye yetecek aşının getirilmesi için Çin hükümeti ve Sinovac ile Doğu Perinçek’in de yardımlarıyla temasta bulunduklarını ifade eden İŞAD Genel Sekreteri Cihangir Özyer, hükümete çağrıda bulundu.

Aşıyı bürokrasiye kurban etmeyin

Kıbrıs Star'da yer alan habere göre, İŞAD Genel Sekreteri Cihangir Özyer, hükümete aşıyı bir an önce getirmeleri çağrısında bulundu.

DUBAİ GİBİ BAŞARABİLİRİZ

Ada TV’de gazeteci Cüneyt Oruç’un sorularını yanıtlayan İŞAD Genel Sekreteri Cihangir Özyer, şu anda dünyada tamamen aşılanmayı başaran Dubai’nin turizmi başlattığını açıklayarak, KKTC’nin de bunu yapabileceğini söyledi.

BÜROKRASİYE ANLATAMADIK

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Türk Çin İş İnsanları Derneği Başkanı Adnan Akfırat’ın yardımıyla 3 ay önce başlattıkları girişim hakkında bilgi veren Özyer şunları söyledi:

- Çin Sinovac firması 23 firmaya yetki belgesi verdi. Bu firmalar sadece talep topluyor. Fiyatı ve miktarı Sinovac firması belirliyor. Anlaşma da aşıyı alacak ülkenin Sağlık Bakanlığı ile Sinovac firması arasında yapılıyor. Yani aracı firma yok.

- İlaçlar geldikten sonra test ediliyor. Bu testin sonunda para ödeniyor. Kısaca buradan bir rant sağlanması mümkün değil. Biz bu ülkenin bürokrasisine anlatamadık.

DOZ BAŞINA 23 DOLAR

- Biz kimseden para beklemiyoruz. Dört talep belgesi arz ettik Sağlık Bakanı’na. Çin’e Sinovac’a iletilmesi gerekiyor. Cevap oradan gelecek.

- Doz başına 23 dolar resmi rakamları. Ama aşı çalışmalarına giren ülkelere daha ucuz veriliyor. Aşıyı bir an önce getirmeliyiz.

- Ancak bürokrasiyi aşamıyoruz. Aşı satmak için ön ödeme isteyen insanlar sokakta dolaşıyor. Ama biz direkt Çin hükümetiyle temas kurduk.

# vatan partisi # Kıbrıs # hükümet # Doğu Perinçek # aşı # sağlık bakanlığı # turizm # tatil # dubai # CoronaVac # sinovac # Vatan Partisi Doğu Perinçek # Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek # çin aşısı # Çin Sinovac # Cihangir Özyer # Çin hükümeti # Adnan Akfırat # KKTC aşı # Kıbrıs aşı # bürokrasi # Kıbrıs turizm