Necdet Özel emri verdi

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye ile savaş planı toplantısı kayıtlarının sızması ile ilgili harekete geçti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, askeri teknik istihbaratçılara, "konuyu biz de inceleyelim" emri verdi.

Necdet Özel emri verdi

Suriye ile savaş planlarının yapıldığı toplantı kayıtlarının sızdırılması, Genelkurmay Başkanlığı'nı da harekete geçirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, sızıntının kaynağının araştırılması için talimat verdi.

Radikal Gazetesi'nin haberine göre, konu karargâhtaki üst düzey toplantıda gündeme geldi. Toplantıya, dinleme kayıtlarında adı geçen Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de katıldı.

Uzmanlar, bu toplantıda dinlemenin nasıl yapıldığı ve ve askeri casusluk kapsamında olup olmadığına dair görüşlerini karargâha iletti. Sızmanın 17 Aralık kapsamında ortaya çıkan gelişmelerin bir parçası olduğu yorumu yapıldı. Genelkurmay Başkanı Özel, askeri teknik istihbarat uzmanlarına inceleme emri verdi.

Konunun, bu hafta Dışişleri Bakanlığı'nda yapılacak olan toplantıda da gündeme gelmesi bekleniyor. Bakanlık, toplantı mekânlarının güvenliğini ele alacak. ABD Dışişleri’nde uygulanan güvenlik önlemlerine benzer tedbirler konuşulacak.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # necdet özel # dinleme # genelkurmay başkanlığı # dışişleri