İBB buralara 32 milyon tl harcadı!..

İstanbul'da yol kenarlarına duvarlara ve elektrik direklerine dikilen çiçekler için 32 milyon lira harcandığı ortaya çıktı. Para İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından çıktı.

İBB buralara 32 milyon tl harcadı!..

Yeşil alanların her geçen gün yapılaşmaya açıldığı İstanbul'da "çiçekler" için 32 milyon lira harcandığı ortaya çıktı.

"Yeşil alanlar yok ediliyor" eleştirilerine lale dikerek yanıt vermeye çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi şimdi de ‘Duvarbahçe’ ve elektrik direklerine ‘modüler saksı’ projelerini geliştirdi.

‘Duvarbahçe’ projesi ile yol kenarlarındaki duvarlar çiçeklendirildi. ‘Modüler saksı’ projesi ile de yolların aydınlatılmasında kullanılan elektrik direkleri çiçeklendirildi.

Bu uygulamalara yapılan harcama ise CHP ’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam'ın soru önergesiyle ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, soru önergesine verdiği yanıtta, iki proje için bugüne kadar toplam 32 milyon lira para harcandığını açıkladı.

Bu rakamın 20 milyon lirası Elektrik direklerine ve korkuluklara asılan çiçeklere gitti. Taksim’den Edirnekapı Şehitliği’ne, Kadıköy’den Şile’ye kadar 14 bin 981 saksı elektrik direkleri ve korkuluklara asıldı.

12 milyon lira ise yol kenarlarının çiçeklendirilmesi için harcandı.

ulusalkanal.com.tr