Çavuşoğlu'ndan Fethullah Gülen açıklaması

Washington Post gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Trump yönetiminden beklentilerinin Gülen'in iadesi ve terör örgütü PYD/YPG'ye verilen desteğin kesilmesi olduğunu söyledi. "Müttefikiz diye ABD'nin istediği ya da söylediği şeyleri kabul etmemiz gerekmiyor" diyen Çavuşoğlu, Türkiye'de giderek artan ABD karşıtlığına dikkat çekti

Çavuşoğlu'ndan Fethullah Gülen açıklaması

Donald Trump'ın yemin törenine katılmak üzere ABD'de olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington Post gazetesine açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin yeni Amerikan yönetiminden beklentisinin Gülen'in iadesi ve YPG ile iş birliğine son vermesi olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, "Müttefikiz diye ABD'nin istediği ya da söylediği şeyleri kabul etmemiz gerekmiyor" dedi.

Trump'ın başkanlığında ABD ile ilişkilerin önemli ölçüde gelişeceğinden emin olduğunu kaydeden Çavuşoğlu "Karşılıklı güveni yeniden inşa etmemiz gerek. Türkiye'de Amerikan karşıtlığı yükselişte. Yeni yönetimi bekliyoruz." dedi.

İstanbul ve Ankara'daki son terör saldırıların faillerinin, Suriye'deki YPG kamplarından geldiğini de kaydeden Çavuşoğlu "ABD kendisini YPG'ye tutsak etti. Bir terör örgütü ABD gibi büyük bir ülkenin politikasını zorluyor. Bu kabul edilebilir mi? Hayır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin El Bab'dan sonra Rakka'ya yöneleceğini ifade eden Dışişleri Bakanı, Trump'ın IŞİD'le mücadeleye yeni bir enerji getirmesinin yanı sıra YPG sorununu çözeceğine olan inancını da dile getirdi. İncirlik Üssü'nün ABD tarafından kullanılmasına rağmen El Bab'Ta Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ ile mücadelesine hava desteği verilmemesini de eleştiren Çavuşoğlu, "Hava üssümüzü kullanıyorlar ama hava desteği vermiyorlar." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # donald trump # Mevlüt Çavuşoğlu # Fetullah Gülen # türkiye abd # barack obama # incirlik krizi