AKP'den Deniz Feneri ricası

Başbakan Erdoğan'ın Almanya'da patlak veren Deniz Feneri yolsuzluğunun üstünü örtmek için Amerikan yönetimini devreye sokmaya çalıştığı ortaya çıktı. AKP Hükümeti ABD'den "Almanya üzerindeki etkinizi kullanın, Merkel çok üzerimize gelmesin" talebinde bulundu. 2008 yılındaki talep Washington'a cemaat aracılığıyla iletildi.

AKP'den Deniz Feneri ricası

Başbakan Erdoğan'ın Deniz Feneri yolsuzluğunun üzerini örtmek için cemaat aracılığıyla ABD'den ricacı olduğu ortaya çıktı. Erdoğan'ın, ABD'ye "Merkel çok üstümüze gelmesin" talebini ilettiği öğrenildi.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre 2008 yılında skandalın patlak vermesinin ardından Başbakan Erdoğan cemaat kaynaklarını devreye soktu. Kongre üyelerine yakın isimler aracılığıyla Washington yönetiminden “Merkel bu işin üstüne gitmesin” ricacısında bulunuldu.

ABD'deki girişmler, Almanya'da AKP'ye yakın grupların süreci durdurma çabalarının boşa çıkması üziren başlatıldı. ABD'den Almanya üzerindeki etkisini kullanması istendi.

Alman kaynaklar, "Amerikalılar Almanya’ya baskı yapmak bir yana, Türk hükümetinin nasıl ve hangi kanalları kullanarak ne talep ettiğini" anlattı. Bu konuda AKP’ye nasıl bir yanıt verildiği ise bir sır olarak kaldı.

Almaya'daki Deniz Feneri davasında dernek yöneticileri "dolandırıcılık ve haksız kazanç elde etmek suçundan" hapis cezasına çarptırılmıştı. Mehmet Gürhan 5 yıl 10 ay, Mehmet Taşkan 2 yıl 9 ay, Firdevsi Ermiş ise 1 yıl 10 ay hapis cezası almıştı.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # cemaat # abd # deniz feneri # Merkel # rica