Rakamlar belirsiz

Korfu Adası açıklarındaki Norman Atlantic feribotunda çıkan yangında 10 yolcu hayatını kaybetti. İtayan ve Yunan makamları kurtarılan yolcularla ilgili farklı rakamlar açıkladı.

Korfu Adası açıklarındaki Norman Atlanticferibotunda çıkan yangında 10 yolcu hayatını kaybetti. İtayan ve Yunan makamları kurtarılan yolcularla ilgili farklı rakamlar açıkladı. Feribottaki 478 kişiden şimdiye kadar 437'sinin kurtarıldığı bildirildi, geri kalan yolcuların akıbeti ise bilinmiyor.

Adriyatik denizinde seyir halindeyken yanmaya başlayan Norman Atlantic feribotunda 10 yolcunun cansız bedenine ulaşıldı.

Olay Pazar günü yaşanmıştı. Patras Limanı'ndan yola çıkan feribot, İtalya'nın Ancona kentine gidiyordu. Yunanistan'ın Korfu adası açıklarında feribotun garaj kısmında yangın çıkmış, kısa sürede tüm feribot alevler içinde kalmıştı.

422 yılcu ve 56 mürettebatın bulunduğu feribotta, arama kurtarma çalışmaları sonucu 9 yolcunun cansız bedenine ulaşıldı. Yolculardan biri, alev alan feribottan kaçmaya çalışırken hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmalarında da denizden dokuz ceset çıkarılmasıyla ölü sayısı 10'a yükseldi.

Ancak açıklanan rakamlar olayla ilgili belirsizliği daha da arttırdı. İtalya Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi, "Kaç kişinin kayıp olduğunu söyleyemeyiz" diye konuştu. Yunan sahil güvenliği 432 yolcunun kurtarıldığını açıkladı, İtalyan hükümeti ise kurtarılanların sayısını 427 olarak duyurdu. Yunan yetkililerin açıkladığı rakamlara göre, 31 yolcunun akıbeti belirsizliğini koruyor.

Feribotta yılbaşı tatili için İtalya'ya giden 54 Türk yolcu da bulunuyordu. Çalışmalar kapsamında 17 Türk kurtarıldı.

ulusalkanal.com.tr

# feribot # Norman Atlantic