Van’da sıcaklık eksi 30 dereceyi gördü

Van’ın Çaldıran ilçesinde etkili olan dondurucu soğuk, hayatı durma noktasına getirdi. Kentte gece hava sıcaklığı eksi 30 derecelere kadar düştü. Hareket halindeki araçların yakıtları dondu. Sıcaklığın düşmesi hayatı olumsuz etkiledi.

Van’da sıcaklık eksi 30 dereceyi gördü

Çaldıran'da aşırı soğuklar hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşların kurutmak için dışarı astığı kilim ve çamaşırlar ile ağaçlar aşırı soğuk nedeniyle buz tuttu. Yolda seyir halinde tankerin yakıtı dondu.

Yolda 8 saat boyunca aracın çalışmasını beklediklerini söyleyen tankerin şoförü, "Biz Batman'dan geliyoruz. Ağrı Doğubayazıt'a gidecektik. Saat 02.00 sıralarında aracın yakıtı dondu. Seyir halindeydik bir anda istop etti. Saat 04.00'e kadar uğraştık ama çalıştıramadık. Geceyi diğer arkadaşımızın aracında geçirdik. Deponun altında ateş yakarak aracı çalıştırdık" dedi.

Çaldıran ilçesine bağlı Oruçlu Mahallesi'nde yaşayan Zeki Beyazsu ise, ''Çaldıran gerçekten bu sene çok soğuk. Hayvanlarımızı dışarı bırakamıyoruz. Kurutmak için dışarı asılan elbiseler dondu. Suyumuz da donuyor. Kışın burada büyük sıkıntılar yaşıyor'' diye konuştu.

# van # van haberleri # van hava durumu