Aikido ile hayalini gerçekleştirmek istiyor

Geçirdiği çocuk felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan İzmirli Öksüz, 4 yıl önce başladığı aikido sporunda siyah kuşağa yükseldi.

Aikido ile hayalini gerçekleştirmek istiyor

İzmir'de yaşayan ve 1 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan 53 yaşındaki Hayal Öksüz'ün yaşamı, modern Japon savaş sanatı aikido ile değişti.

Dört yıl önce başladığı aikidoda "siyah kuşak" derecesine kadar yükselen Öksüz'ün en büyük hayali, engelli Türklerin aikidodaki yeteneklerini bu sporu dünyaya yayan Japonlara, 2020 yılındaki paralimpik oyunlarda göstermek.

Karşıyaka ilçesinde engellilere ücretsiz aikido kursu veren Aikido Organizasyonu Derneği'nin oluşturduğu "Aikido Engel Tanımıyor Takımı"nda yer alan Öksüz, takımın tek kadın üyesi olarak dikkati çekiyor.

Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "2020 Paralimpik Oyunları Japonya'da yapılacak. En büyük hayalim bu oyunlar içinde bize tanınan bir süre içinde gösteri yapmak. Biz Japon sporu yapıyoruz. Japonya'da bile engellilerden oluşan aikido takımı olmadığını öğrendik. Japonların geleneğini, Türk engelliler olarak onlara göstermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Engelli olup bu işi çok iyi yapan kişilerden"

Hayal Öksüz'ün antrenörü Engin Ergin de Türkiye'de uzun yıllar aikido yaptığını, 6 yıl önce engellilere de bu sporu ücretsiz olarak gönüllülük esasıyla öğretmeye başladığını aktardı.

Öksüz'ün sonra Türkiye'nin ilk siyah kuşaklı kadın aikidocusu olduğunu ifade eden Erdin, "Engelli olup bu işi çok iyi yapan kişilerden biri." dedi.

# hayal # Aikido # siyah kuşak