Meral Akşener: ''Danıştay'ın kararı fantastik''

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’de toplumsal çürümeyi dayatan İstanbul Sözleşmesi’ne bir kez daha sahip çıktı. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, sözleşmeden çekilmeyi durdurmadığı için Danıştay'ı da eleştirdi. Akşener, erken seçim ve sandık çağrısını da yineledi.

Meral Akşener: ''Danıştay'ın kararı fantastik''

Eşcinselliği dayatan, toplumsal çürümeyi teşvik eden İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıktı. Eleştiri oklarını Danıştay'a çevirdi.

Danıştay, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeyi içeren Cumhurbaşkanlığı kararının durdurulması için yapılan başvuruyu reddetti. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu duruma tepki gösterdi:

- Biliyorsunuz, Sayın Erdoğan’ın bir gece ansızın, aklına esip, İstanbul Sözleşmesi’ni, yürürlükten kaldırmaya kalkması üzerine, bir hukuk süreci başlattık. Ancak buna rağmen Danıştay, karara muhalif üyeler olduğu halde, başvurumuzu reddetti Verilen bu fantastik karar, yargı üzerindeki vesayetin apaçık ispatıdır.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Cumhur İttifakı her fırsatta kapıları kapatsa da erken seçim çağrısını yineledi:

- İktidarın suyu artık ısındı. Milletimiz, ilk sandıkta, bu eğri düzenin sahiplerine çok ağır bir ders verecek. Bu çok açık. O sandık er ya da geç gelecek.

Meral Akşener’in gündeminde 30 Haziran'da sona eren kısa çalışma ödeneği de vardı. Akşener, desteğin uzatılmasını istedi:

- Kısa çalışma ödeneğinin tamamı, işçilerimizin zaten hakkı olan, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor. Ödemeler, yine aynı fondan yapılacağına göre, işçinin parasını işçiden esirgemeyin.

# meral akşener # danıştay # İstanbul Sözleşmesi # toplantı # 30 haziran # cumhurbaşkanlık # İşsizlik Sigortası Fonu