Burdur'da pekmez mesaisi başladı

Burdur'da yöreye özgü Dimrit üzümünden pekmez üretiliyor. Burdur Gölü kıyısında susuz ve ilaçsız doğal yöntemlerle yetiştirilen Dimrit üzümü, zahmetli bir sürecin sonunda pekmeze dönüşüyor.

Burdur'da pekmez mesaisi başladı

Burdur'da merkeze bağlı İlyas köyünün sakinleri meşhur Dimrit pekmezi mesaisine başladı.

Yöreye özgü Dimrit üzümü, Burdur Gölü kıyısında susuz tarımla ilaç kullanmadan yetiştiriliyor. Köylüler Dimrit pekmezinin yapımına göl manzaralı bağlardan üzüm toplayarak başlıyor.

Tadı ve aroması farklı olan Dimrit üzümü, İlyas köyüne özgü toprakla mayalanıyor.

Dimrit pekmezi elde etmek için işe koyulan çiftçiler, atalarından kalma yöntemleri kullanıyor. Bakır kazanlarda ve odun ateşinde üzüm suyunu saatlerce kaynatıyor.

Uzun uğraş sonucu üretilen katkı maddesiz ve şeker ilavesiz Dimrit pekmezi, lezzetiyle büyük ilgi görüyor.

İlyas köylüleri iki ay süren imece usulü hasatın sonunda 10 bin litreden fazla pekmez üretiyor. Lavanta bahçelerine ve Salda Gölü'ne giden ziyaretçiler de meşhur Dimrit pekmezini yol kenarındaki yöresel ürün pazarından satın alabiliyor.

# burdur # pekmez # tat # aroma