Donald Trump bugün yemin ederek görevine resmen başlayacak

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump bugün yemin ederek görevine resmen başlayacak. Türkiye saati ile 20'de başlayacak töreni yaklaşık 1 milyon kişinin izlemesi bekleniyor. Bu arada devir teslim töreni için ABD'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump yönetiminde görev alacak isimlerle ikili görüşmeler yaptı.

ABD Başkanlığı görevini devralacak Donald Trump, bugün 200 milyon dolara mal olacak yemin töreni ile görevi Barack Obama'dan devralacak.

Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence, ilk olarak Arlington Ulusal Mezarlığındaki Meçhul Asker Anıtına çelenk bıraktı. Ardından Lincoln Anıtı'nda, bando takımlarının yanı sıra çok sayıda şarkıcı ve grubun sahne aldığı konser verildi.

Resmi devir teslim bugün Türkiye saati ile 20'de yapılacak. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı, 28 bin polis görevlendirildiği yemin törenini yaklaşık 1 milyon kişinin izlemesi bekleniyor. Töreninin ardından Beyaz Saray'ın bulunduğu Pennsylvania Bulvarı'nda geçit töreni düzenlenecek ardından gala yapılacak.

Törende Trump karşıtlarının protesto düzenlemesi de bekleniyor.

Barack Obama ise koltuğunu devretmesine saatler kala, şiddet içermeyen narkotik suçlardan tutuklu 330 mahkumun cezasını indirdi. Bu ülke tarihindeki en büyük ceza indirimin oldu.

Bu arada yemin törenine katılmak için ABD'ye giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump yönetiminde görev alacak isimlerle ikili görüşmeler yaptı. Çavuşoğlu, Cumhuriyetçilerin önemli isimlerinden Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan ile de bir araya geldi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # donald trump # yemin