NATO'dan Rusya'ya uyarı! Jet yanıt geldi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’yı hedef alan bir açıklama yaptı. Stoltenberg, Rusya'nın nükleer savaş tehditlerinin kabul edilemez ve tehlikeli olduğunu söyledi. Açıklamaya yanıt veren Rus yetkililer, "NATO'nun elinde Rus tehdidini doğrulayan tek bir kanıt bile yok" dedi.

NATO'dan Rusya'ya uyarı! Jet yanıt geldi

Amerika ziyaretinde konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’yı hedef alan açıklamalarda bulundu.

ABD'deki Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde konferans veren Stoltenberg, Avrupa-Atlantik güvenliği için bir dönüm noktasında bulunduklarını belirtti.

Güvenliklerinin tehlikede olduğunu ileri süren NATO sekreteri, Rusya'nın Ukrayna için yaptığı girişimlere tepki gösterdi. “Rusya’nın nükleer savaş tehditlerinin kabul edilemez, istikrar bozucu ve tehlikeli” diyen Stoltelberg, olasılıkların güçlenmesi durumunda sonuçların büyük olacağını ifade etti.

Stoltenberg'in açıklamalarına Rusya'dan jet bir yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, açıklamaların uygunsuz olduğunu söyledi.

NATO'ya bir tepki de Rusya Parlementosunun alt kanadı olan Devlet Duması'nın Dışişleri Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov'den geldi.

Twitter üzerinden açıklama yapan Puşkov, "NATO'nun elinde Rus tehdidini doğrulayan tek bir kanıtı bile yok. Tüm zamanlarını bu tehdidi uydurmak için harcıyorlar. Aksi takdirde maaşları kesilecek" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # rusya # nato # stoltenberg # uayrı