Haydarpaşa yangın davası

Tarihi Haydarpaşa Garı'ndaki yangınla ilgili yürütülen davanın gerekçeli kararı açıklandı. Davaya bakan mahkeme 84 yıldır Haydarapaşa Garı'nın çatısını onarmayan idareyi de kusurlu buldu. Gerekçeli karada, "idari ve siyasi suç işlenmiştir" denildi.

Haydarpaşa yangın davası

Anadolu 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen Haydarpaşa Garı'ndaki yangına yönelik gerekçeli kararını açıkladı. Mahkeme, yangında idareyi de kusurlu buldu.

Hakim Nuh Hüseyin Köse, gerekçeli kararda, çatının 84 yıldır onarılmadığı, bunun da yangının oluşmasına yol açtığını belirtti.

Kararda, kültür varlıklarına karşı gerekli sorumluluklar yerine getirilmediği için idari ve siyasi bir kusurun bulunduğu da vurgulandı.

Ayrıca idarenin kusurlarından biri olarak da yangına karşı modern yöntemlerle donatılmamış ve korunmamış olması gösterildi.

Davada daha önce yangın sırasında Haydarpaşa Garı’nın çatısındaki izolasyonu yapan iki işçi ve şirket sahibi, ‘taksirle yangına neden olmak sureti ile genel güvenliğin taksir ve tehlikeye sokulması’ suçundan 10 ay ceza almıştı.

ulusalkanal.com.tr

# dava # yangın # haydarpaşa garı # idare