Doğu Ekonomi Forumu başladı

Doğu Ekonomi Forumu Rusya'nın Doğu ucundaki Japon Denizi kıyısında bulunan Vladivostok'ta başladı. Foruma 60 ülkeden 7 bini aşkın konuk katılıyor. Ayrıca Asya ülkelerinin liderleri de forum kapsamındaki genel oturumda bir araya geldi. Rusya'nın inisiyatifinde kurulan Doğu Ekonomi Forumu Asya ülkeleri arasındaki işbirliğini kuvvetlendirmeyi hedefliyor.

Doğu Ekonomi Forumu Rusya'nın Vladivostok şehrinde çarşamba günü başladı.

Rusya'nın doğusunda Japon Denizi kıyısındaki Vladivostok'ta düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu'na 60 ülkeden 7 bin konuk yer alıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ev sahipliği yaptığı forumda sadece Asya ülkelerinin liderlerini ve temsilcilerini değil, Avrupalı iş adamları da katılıyor.

Ekonomik forumda yatırım ve ekonomik işbirliği imkânları ele alınıyor.

Perşembe günkü genel oturuma Rus Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Mogolistan Başkanı Khaltmaa Battulga, Malezya Başbakanı Mahathin Mohamad ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe katıldı.

Oturumda devlet liderleri ekonomik işbirliğinin ne şekilde gelişeceğini tartıştılar.

Doğu Ekonomik Forumu 2015 yılında Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'in kararı ile kurulmuştu. Forumun iş programı, Asya-Pasifik bölgesindeki ülkelerle ve Güneydoğu Asya ülkelerinin önemli bir entegrasyon grubu olan ASEAN ile bir dizi iş diyaloğunu içeriyor.

Vladivostok'ta önemli bir diğer görüşme Rusya Devlet Başkanı Putin ile Hindistan Başbakanı Modi arasında gerçekleştirildi.

20. Rusya-Hindistan Zirvesi'nde iki ülke arasındaki askeri ve ticari hareketler görüşüldü.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, görüşme sırasında Rusya'nın Hindistan'a S-400 teslimi dahil askeri teknik işbirliği konularını değerlendirdiğini belirtti.

Ayrıca iki lider ticarette ulusal para birimlerinin kullanımını artırmayı da görüştü.

Doğu Ekonomi Forumu, 6 Eylül'de sona erecek.

ulusal.com.tr

# rusya