Adil Öksüz'ün darbe talimatı ortaya çıktı

İzmir'de yürütülen FETÖ soruşturmasından önemli bir gizli tanık ifadesi ortaya çıktı. "Şapka" kod adlı gizli tanık, savcılık ifadesinde, FETÖ'nün firari ismi Adil Öksüz'ün 15 Temmuz'dan önce rütbeli askerler ile Ankara'da bir toplantı yaptığını söyledi. Kendisinin de o toplantıya katıldığını ifade eden gizli tanık , Adil Öksüz'ün toplantıdakilere darbe girişimi sırasında ilk iş olarak cezaevindeki cemaatçileri kurtarın talimatı verdiğini belirtti.

Adil Öksüz'ün darbe talimatı ortaya çıktı

Fethullahçı terör örgütü, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ilk iş olarak cezaevindeki cemaatçileri kurtarma talimatı aldı. Talimatı veren de FETÖ'nün üst düzey isimlerinden biri olan firari Adil Öksüz'dü.

İzmir'de yürütülen FETÖ soruşturmasında gizli tanık olan bir örgüt üyesi, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili savcılığa ifade verdi.

"Şapka" kod adlı şahıs, firar Adil Öksüz'ün 15 Temmuz öncesinde Ankara'daki bir villada rütbeli askerler ile toplantı yaptığını söyledi. Kendisinin de toplantıya katıldığını ifade eden gizli tanık, Adil Öksüz'ün darbe girişimi sırasında ilk olarak cezaevinde bulunan cemaat mensubu isimlerin kurtarılmasını istediğini kaydetti.

"Adil Öksüz 15 Temmuz akşamını kastederek, yapılacak ilk işlerden birinin görevlendirme verilecek kuvvetlerle halen cezaevlerinde tutuklu bulunan cemaat mensubu kişilerin vakit kaybetmeksizin cezaevlerinden çıkartılmak olduğunu söylemişti. Yine başka konuşmasında 'Arkadaşlar biraz önce içerideki odadan büyüğümüzle görüştüm. Sizlere selamı var' demişti."

ulusalkanal.com.tr

# fetö # adil öksüz # şapka