IŞİD'li teröristlerin iadesi başladı! İlk sınır dışı edilen teröristin ülkesi belli oldu

IŞİD'li yabancı terörist savaşçıların ülkelerine iadeleri başladı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ABD'li bir teröristin sınırdışı edildiğini, iki teröristin de gün içersinde ülkelerine gönderileceklerini belirtti. 14 Kasım'da da Alman uyruklu 7 yabancı terörist savaşçı sınırdışı edilecek.

IŞİD'li teröristlerin iadesi başladı! İlk sınır dışı edilen teröristin ülkesi belli oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nda yakalanan IŞİD'lilerin sınır dışı edilmesine başlandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı konuştu. ABD'li bir teröristin sınır dışı edildiğini duyurdu. Çataklı, Alman ve Danimarka uyruklu iki teröristin de sınırdışı edileceğini açıkladı.

Saatler sonra o teröristler uçaklarıyla ülkelerine gönderildi. Danimarka uyruklu kişi, sınır dışı işlemlerinin ardından Kopenhag uçağına bindirildi.

Geri gönderme merkezlerinde bulunan Alman uyruklu 7 yabancı terörist savaşçının seyahat planları yapıldı. Bu IŞİD'liler 14 Kasım itibariyle sınır dışı edilecek.

Suriye'de yakalanan Alman uyruklu 2 teröristin sınır dışı edilmesi için seyahat programı yapıldığını söyleyen Çataklı, Fransız uyruklu 11 terörist için de işlemlerin sürdüğünü belirtti.

Yapılan çalışmalarla Suriye'de yakalanan teröristlerin uyruk tespitlerinin tamamlandığı, teröristlerin detaylı mulakatlarının da yüzde 90 oranında sonuçlandığı öğrenildi.

Öte yandan Hollanda'da mahkeme, ülkesinin vatandaşı olan IŞİD mensup kadın ve çocuklarının dönüşünün kabul edilmesi gerektiğine hükmetti.

Ayrıca Türkiye'nin Suriye'de sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı'nda yakaladığı bir IŞİD'li, bugün Edirne Pazarkule Sınır Kapısı'ndan sınır dışı edildi. Yunanlıların kabul etmeyip geri gönderdiği IŞİD'li, Türkiye de kabul etmeyince iki ülke arasındaki tampon bölgede kaldı.

ulusal.com.tr

# ışid # ismail çataklı # iade # Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı # sınır dışı