SMS gelmeyenler maskelerini alamadı

Maske teminindeki güçlükler devam ediyor. Üzerine telefon hattı olmayan vatandaşlar, eczanelerden ücretsiz maskelerini alamadı. Eczanelerin sisteminde gözükmeyen bu kişiler mağdur oldu. Bu nedenle eczanelere yığılma olurken maske sorunun çözülmesi konusunda ise yeni adımlar atılıyor. Bu kapsamda maskelerin tedariği ve depolanması Devlet Malzeme Ofisi tarafından yapılacak.

SMS gelmeyenler maskelerini alamadı

Üzerine hattı olmayanlar için maske sorunu çözülemedi. Hükümet yeni adımlar attı.

Ücretsiz maskeler, 11 Nisan’da İstanbul ve Ankara’da eczanelerden dağıtılmaya başladı. Ücretsiz 5 maskenin eczanelerden temini için vatandaşlara Sağlık Bakanlığı tarafından mesaj gönderiliyor. Ancak üzerine telefon hattı olmayanlara mesaj gelmiyor.

Sağlık Bakanlığı kaynakları üzerine hat olmayanların kimlik numarası ile eczanelere başvurabileceğini belirtmişti. Ancak bu vatandaşlar, başvurmalarına rağmen maskelerini alamadı. Birçok kişi bu nedenle mağdur oldu. Eczanelerde, mesaj gelmeyenlerin başvurmasıyla, yığılma oluştu.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak maske meselesinin çözümü konusunda sabit fiyat önerisi de yaptı. Çolak, "Eczacıların piyasadan aldığı maskeleri sabit bir fiyatla satmasına izin verilirse rahatlama olur." ifadelerini kullandı.

Maske sorununun çözülmesi konusunda yeni bir çalışma daha başlatıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda mevcut uygulamanın iyileştirilmesine yönelik atılacak adımlar kararlaştırıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da toplantıda yer aldı.

Toplantı ile maskelerin tedariği, depolanması ve ilgili kurum ve kuruluşlara dağıtımının Devlet Malzeme Ofisi tarafından yapılması kararlaştırıldı. Süreç, bakanlıklar koordinasyonuyla yürütülecek.

Sağlık, İçişleri ve Sanayi ve Teknoloji, Ticaret Bakanlığı koordinasyonda yer alacak. Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Hazine ve Maliye, Tarım ve Orman bakanlıkları da sürecin koordinasyonunda bulunacak. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, PTT ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na da iş birliğinde aktif olacak.

ulusal.com.tr

# sms # Maske