HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'ndan Millet İttifakı'na: ''Oturup konuşalım bir sözleşme yapalım''

PKK'nın siyasi uzantısı HDP, Millet İttifakı'ndan sözleşme istedi. CHP ve İyi Parti Liderlerine seslenen HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, "oylarımız çantada keklik değil, oturup konuşalım, bir sözleşme yapalım" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'ndan Millet İttifakı'na: ''Oturup konuşalım bir sözleşme yapalım''

Olası ittifak ortaklarına mesaj gönderdi, "Oylarımız çantada keklik değil" uyarısı yaptı. CHP ve İYİ Parti'ye iktidar için sözleşme yapalım çağrısı yaptı.

"SENİ İKTİDARA BİZ TAŞIRIZ"

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Kronos Haber’e konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslendi. İttifak sözleşmesi istedi.

- Seni iktidara taşıyacak olanlar da bizim partinin tabanı esasında. Aynı şeyi Meral Akşener'in partisi içinde söyleyebiliriz. Eğer siz gerçek demokratsanız bizimle demokrasiyi konuşun. Biz son derece açığız. Oturup konuşalım. Bir sözleşme yapalım. İktidara gelirsek ne yapacağız hedeflerimizi koyalım. Biz gelirsek ne yapacağımızı söylüyoruz.

"CUMHURBAŞKANINA BİZ KARAR VERİRİZ"

PKK'nın Meclis'teki temsilcisi HDP'li isim özellikle CHP'nin ittifaka yaklaşımını değerlendirdi.

- CHP daha fazla bizimle bir şey yapmak ister gibi. Kılıçdaroğlu'nun dostlarla dediği şeyin içinde biz de varız anlaşılan. Oyunlarımız çantada keklik değil. Biz çaresiz de değiliz.

- Biz milletvekili seçimlerinde mecliste olabilme çoğunluğunu elde edebileceğimizi düşünüyoruz. Yüzde 10'un üzerinde oy potansiyelimiz var. Kaldı ki kimin Cumhurbaşkanı olacağına da biz karar veririz.

"İTTİFAKI SANDIKTA GÖRMEK İSTERİZ"

HDP'li Katırcıoğlu, konuşmasında Millet İttifakı'na sık sık ittifak çağrısını yineledi.

- CHP'nin, İYİ Parti'nin, başka partilerin tabanlarına söylüyoruz. Diyoruz ki, biz ülkenin daha ileri bir demokrasiye ulaşması için bir ittifak yapmak istiyoruz. Bunu sandıkta göstermek istiyoruz.

# chp # pkk # hdp # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # millet ittifakı # meral akşener # ittifak # sözleşme # erol katırcıoğlu