Karadeniz'den sonra Kars'ı da sel vurdu

Batı Karadeniz'de selle mücadele devam ederken bilanço giderek ağırlaşıyor. Sel nedeniyle 3 ilde toplam can kaybı sayısı 62'ye yükseldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 77 kişi için kayıp ihbarında bulunulduğunu açıkladı. Sel Bölgesi Kastamonu Bozkurt'a giden Ulusal Kanal ekibi gelişmeleri an be an aktardı.

Karadeniz'den sonra Kars'ı da sel vurdu

Haber: Seda Akyüz Kamera: Tansev Kara

Sel felaketinin yaşandığı Batı Karadeniz'de afetin izleri temizlenmeye çalışılırken can kaybı sayısı da artıyor. 77 kişi için kayıp ihbarında bulunulduğu bilgisi paylaşıldı.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sinop Türkeli'deki kurtarma çalışmalarına destek için Milli Savunma Bakanlığı 2 çıkarma gemisi gönderildiğini duyurdu. Ayrıca askeri personel arama kurtarma çalışmalarında görev alıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardım ekipleri bölgelerde özverili bir şekilde çalışma yürütüyor. Yıkımın en fazla olduğu noktalardan Kastamonu Bozkurt'a giden Ulusal Kanal ekibi gelişmeleri an be an aktardı. Son durumu takip etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, sel felaketi nedeniyle elektriksiz kalan köylerin elektrik ihtiyacını karşılamak için harekete geçti. Elektrik olmayan noktalara jeneratör götürüldü. Kızılay ekipleri mağduriyet yaşayan vatandaşlara yiyecek yardımında bulunuyor.

Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu, Sinop ve Bartın'da bazı bölgelerde 10-12 Ağustos'ta metrekareye düşen yağış miktarının yıllık yağışın 3'te 2'sini bulduğu açıklandı.

Kastamonu İnebolu Başsavcılığınca İnebolu, Bozkurt, Abana ve Küre ilçelerinde yaşanan sel felaketinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatılıldı. Yıkılan bir binanın müteahhidi hakkında gözaltı kararı verildi.

Batı Karadeniz'den sonra Kars'ı da sağanak vurdu. Aşırı yağış sele neden oldu. Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki selde ilk belirlemelere göre 40 ev ile 6 araç hasar gördü, çok sayıda hayvan telef oldu.

Selde hasar gören İnkaya köyünde, hasar tespit çalışması devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin'de ise yer yer aşırı olacağının tahmin edildiğini belirtildi. Vatandaşlar sel, su baskını ve heyelan riskine karşı uyarıldı.

# kastamonu # sağanak # yağış # karadeniz # kars # Bartın # Sinop # sel