Dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ifade verdi

Hrant Dink'in öldürülmesinde kamu görevlilerinin rolü soruşturmasında dönemin Trabzon Emniyet Müdür Reşsat Altay ifade verdi. Suikast istihbaratının kendisinden saklandığını açıklayan Reşat Altay, "O bilgi üzerine gruba operasyon yapılmalıydı" dedi.

Dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ifade verdi

Hrant Dink soruşturmasında dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, görevi devraldığı Fethullah sicilli Ramazan Akyürek'in kendisinden bilgi sakladığını söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'ye ifade veren Reşat Altay, "Ramazan Akyürek ile resmi devir teslim yapmadık. Telefonda bir görüşme yaptık, bir kere de kendisini misafir ettim. Bunların hiçbirisinde bana Yasin Hayal grubuyla ilgili bilgi vermedi. Polisin ikna yöntemi diye bir yöntemi yok. Dink'in öldürüleceği istihbaratı üzerine o gruba operasyon yapılması gerekirdi." dedi.

Reşat Altay; F-tipi polis şefleri Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in Trabzon İstihbarat Müdürü Faruk Sarı'ya; "kendisine bilgi verilmemesi için talimat verdiğini" açıkladı. Reşat Altay, Faruk Sarı'nın bu konuyu Ahmet İlhan Güler'e anlattığını belirtti. Cinayet sonrası İstihbarat Dairesi Başkanlığı ve Trabzon istihbaratının hızla yaptığı çalışmalara dikkat çeken Altay, Muhittin Zenit'in Erhan Tuncel'le iletişim kurduğunu hatırlattı. Altay, İstihbaratçıların Trabzon'da gözaltındayken de Erhan Tuncel ile görüştüğünü vurguladı.

Reşat Altay'ın aktardığı bir diğer önemli konu ise Fethullah sicilli Ramazan Akyürek'in bu gelişmeler sırasında İstanbul'da olmasına karşın İstanbul Emniyeti'ne bilgi vermemesi oldu.

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # ifade # ramazan akyürek # Hrant Dink soruşturması