Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması

Aralık ayında başlaması tahmin edilen asgari ücret görüşmeleriyle ilgili emek cephesinden açıklamalar peş peşe geliyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "45 yıldır asgari ücret belirleniyor, bu yıl 45 yıla bedel bir yıl olacak" dedi. Öte yandan Sabah gazetesi dikkat çeken bir haber hazırladı. Haberde Net asgari ücretin 3 bin 250 lira ile 3 bin 500 lira arasında olacağı işaret edildi.

Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması

Asgari ücret için görüşmeler yaklaşıyor. Emek cephesinden işçilerin haklarını korumak için teklifler peş peşe geliyor.

Hak-İş'ten sonra Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan da aralık ayında başlaması beklenen asgari ücret görüşmeleri ile ilgili açıklama geldi.

Atalay, mevcut durumdaki asgari ücretle 10 gün bile geçinmenin zor olduğuna dikkat çekti.

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ise asgari ücret konusunda işverene önemli bir çağrı yapmış ve "Cömert olmalı" demişti.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Öte yandan yaklaşık 7 milyon kişi açıklanacak rakamı 4 gözle beklerken hükümete yakın Sabah gazetesi asgari ücretin ne kadar olacağına dair dikkat çekici bir haber hazırladı.

Haberde hem Orta Vadeli Program hem de Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi incelendi. Yıl sonunda enflasyonun yüzde 16 civarında olacağı belirtildi. Bu rakamdan yola çıkılarak asgari ücret artışının da 5-6 puan üzerinde olacağı tahminine yer verildi.

Asgari ücret artışının yüzde 22 civarında olacağı tespitler arasında yer aldı. Bu artış oranına göre 2022 yılında brüt asgari ücretin 4 bin 364 lira 50 kuruşa, net asgari ücretin ise 3 bin 447 lira 50 kuruşa çıkacağı hesaplandı. Küçük artış ve inişlerle bakıldığında net asgari ücretin 3 bin 250 lira ile 3 bin 500 lira arasında olacağına dikkat çekildi.

# Para # Merkez Bankası # ergün atalay # Asgari ücret # türk iş # hak iş # Aralık # asgari ücret ne kadar olacak # Mahmut Arslan # 2022 # 2022 asgari ücret ne kadar olacak # sabah gazetesi