TGB, İngiltere Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmadı

TGB İngiltere saatler 10 Kasım'da 19:38'i gösterdiğinde tüm TGB Avrupa örgütleri gibi Atatürk'ü anma törenine 1 dakika lık saygı duruşuyla başladı.

TGB, İngiltere Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmadı

TGB İngiltere saatler 10 Kasım'da 19:38'i gösterdiğinde tüm TGB Avrupa örgütleri gibi Atatürk'ü anma törenine 1 dakikalik saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından yapılan İngilizce ve Türkçe basın açıklamasında , TGB yöneticileri ABD' nin para ve petrol için Büyük Orta Doğu Projesi kapsamında komşularımızı ve Türkiye'yi etnik ve mezhepsel çatışmalarla bölmeye çalıştığı ve her fırsatta Büyük Orta Dogu Projesinin eş başkanı olduğunu ifade eden Recep Tayyip Erdoğan'ın görevi gereği sınır güvenliğimizi yok ettiğini, eli kanlı teröristlerin sınırlarımızda cirit atmalarına ortam yarattıklarını, Suriye ve Irakta yaratılan etnik ve mezhepsel catışmaların ülkemize sıçraması için Atatürk ve Türk Milletinin kanı ve canıyla çizdiği sinirlerimizi "Yurtta sulh cihanda sulh" ilkesiyle koruma mevzisinde olduklarını söylediler.

Basın açıklamasının ardından eylem 9 yaşındakı Hümeyra Aksoyun ezbere okuyup tekrar ettirdiği hitabe,Atatürke şiirler ve Yeniden Atatürk Cumhuriyetini yeniden kurma dileğiyle ve "Yurtta Barış Dünyada Barış"şiiariyla Barış Güvercinlerinin uçurulmasıyla son buldu.

Yüzün üzerinde TGB üyesi ve yurttaşımız etkinliğe Türk bayraklarıyla katıldı. TGB Ingilterenin mumlarla yazdığı " Atam Izindeyiz " yazısı ve çiçeklerden yaptırdığı Atatürk portresi önünde eylem sonrası yurttaşlar hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi.

ulusalkanal.com.tr