Uzman çavuştan saatlerdir haber alınamıyor! Valilik: PKK kaçırmış olabilir

Muş'un Varto İlçesinde izinli bir uzman onbaşı ile Türksat çalışanından haber alınamıyor. Baltaş köyünde bulunan radyolink istasyonunu kontrol eden Türksat'ta görevli saha çalışanı ile uzman onbaşı, kontrolün ardından kayboldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Muş Valiliği PKK'nın kaçırmış olabileceğini belirtti. Bölgede arama çalışmaları devam ediyor.

Uzman çavuştan saatlerdir haber alınamıyor! Valilik: PKK kaçırmış olabilir

Bir uzman onbaşı veTürksat görevlisi ortadan kayboldu. Valilik PKK'nın kaçırmış olabileceğinden şüpheleniyor.

İddialara göre izinli uzman onbaşı, Türksat Genel Müdürlüğü'nde görevli bir arkadaşı ile uydu cihazı kontrolü için Muş'un Baltaş köyüne gitti. Kontrolün ardından uzman onbaşı ve şirket çalışanı ile iletişim kesildi.

Kimlikleri gizli tutulan uzman onbaşı ve arkadaşını arama çalışmaları ise devam ediyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklma yapan Muş Valiliği uzman onbaşı ile uydu görevlisinin, PKK tarafından kaçırılmış olabileceğini bildirdi.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Muş'un Malazgirt İlçesinde de iki vatandaşın PKK tarafından kaçırıldığı belirtildi.

Ayrıca Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir mağra içerisinde terör örgütüğ PKK'ye ait çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildi.

Siirt'in Perhavi ilçesinde ise "terör örgütünün şehir yapılanmasına, toplumsal olaylarda kullanılmak üzere, iki minibüs ile silah ve mühimmat aktarılacağı" ihbarını alan Jandarma ekipleri yaptıkları aramada yol kenarına bırakılmış vaziyette, 100 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve bir adet el dürbünü ele geçirildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan üç kişi, Pervari Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ulusalkanal.com.tr

# uzman çavuş # muş varto