Erdoğan Afrin ve Münbiç'ten sonra sıranın nereye geleceğini açıkladı

Amerika, Türkiye sınırında terör ordusu kurmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamada sözde "sınır gücü" kurma sürecinin başlatıldığı belirtildi. Bu girişime Cumhurbaşkanı Erdoğan sert tepki gösterdi. Erdoğan, "30 bin kişilik kurduğun ordu orada seni tam anlamıyla temsil edemeyecek ve stratejik ortağının karşısında da rezil olacaksın. Bizim tüm müttefiklerimize söylediğimiz şudur; Teröristlerle aramızda durmayın. Katil sürüleri ile aramıza girmeyin. Ortaya çıkabilecek, istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız. TSK, en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini halledecektir. Harekat her an başlayabilir. Ardında da sıra diğer bölgelere gelecektir" dedi

Erdoğan Afrin ve Münbiç'ten sonra sıranın nereye geleceğini açıkladı

Amerika, Türkiye sınırında kurmaya giriştiği terör ordusuna Rusya ve Suriye'nin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sert tepki gösterdi.

Afrin ve Münbiç'e operasyonla ilgili konuşan Erdoğan operasyonun ardından sıranın diğer bölgelere geleceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Müttefikimiz dediğimiz bir ülke tüm ikazlarımıza rağmen sınırlarımız boyunca bir terör ordusu kurmakta ısrar ediyor. Türkiye sınırı boyunca kurulacak bir terör yapılanmasının Türkiye'den başka hedefi olabilir mi? Amerika'nın artık niyetini açıkça ifade etmesinden memnuniyet duyarız. Bir ülkenin başındaki kişi, yetkilileri, sorumluları bize beraber mücadele edeceğimizi söylüyorsa bu bizim için anlamlı bir sözdür. Aksi ortaya çıkana kadar da biz bu söze bağlı kalırız. Bize düşen bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. Orada 30 bin kişilik bir terör örgütü kurmuş.

30 bin kişilik kurduğun ordu orada seni tam anlamıyla temsil edemeyecek ve stratejik ortağının karşısında da rezil olacaksın. Bizim tüm müttefiklerimize söylediğimiz şudur; Teröristlerle aramızda durmayın. Katil sürüleri ile aramıza girmeyin. Ortaya çıkabilecek, istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız. Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı siz kendiniz indirin ki, biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerle birlikte olanları toprağa gömmek mecburiyetinde olmayalım. TSK, en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini halledecektir. Harekat her an başlayabilir. Ardında da sıra diğer bölgelere gelecektir. Tek bir terörist bırakmayana kadar bu operasyonlar sürecek.

ulusal.com.tr

# erdoğan # afrin # münbiç