Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay Taliban temsilcisi ile görüştü

Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay, Taliban'ın "Dışişleri Bakan Vekili" temsilcisi ile görüştü. Görüşmeden fotoğraf da paylaşan Erginay, "Türkiye'nin Afgan halkına devam eden desteğine ve tarihi bağlarımızı, ilişkilerimizi geliştirme taahhüdüne güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay Taliban temsilcisi ile görüştü

Afganistan'da, Taliban yönetimi "Dışişleri Bakan Vekili" Emirhan Muttaki ile Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay bir araya geldi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, Muttaki ve Erginay'ın görüştüğünü açıkladı.

Afganistan "Dışişleri Bakan Vekili" Muttaki, Türkiye'den Afganistan'daki projelerini tamamlamasını isteyerek, ilişkilerin ve iş birliğinin sürdürülmesi arzusuna vurgu yaptı.

GÖRÜŞMEDEN FOTOĞRAF PAYLAŞILDI

Erginay'da sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafla görüşmenin ayrıntılarını açıkladı.

Erginay, paylaşımında "Türkiye'nin Afgan halkına devam eden desteğine ve tarihi bağlarımızı/ilişkilerimizi geliştirme taahhüdüne güveniyoruz. Ayrıca eğitim, sağlık ve kalkınma gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Kendisine sıcak misafirperverliği için teşekkür ederim."ifadelerine yer verdi.

# afgan # taliban # Emirhan Muttaki # Cihad Erginay