Bülent Arınç'tan çarpıcı açıklama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dış politikayla ilgili önemli mesajlar verdi. "Hiçbir ülkenin rejimiyle ilgil sorunumuz yok" diyen Arınç, Mısır ile ilişkileri düzeltmek istediklerini açıkladı.

Bülent Arınç'tan çarpıcı açıklama

AKP Hükümeti, dış politikası nedeniyle bozulan ilişkileri tamir için kolları sıvadı.

Konuyla ilgili açıklama Al Jazeera'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi.

Körfez ülkeleriyle olan Mısır ve Suriye kaynaklı soğukluğun 'olağan olmadığını' belirten Arınç, Körfez ülkeleri ve Mısır ile ilişkilerin "ıslak tülbent kuruyuncaya kadar" iyileşeceğini söyledi.

"MISIR'A İHTİYACIMIZ VAR"

"Mesela Kıbrıs sadece Türkiye ve Yunanistan’ı ilgilendiren bir konu değil. Şimdi Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile Mısır başta olmak üzere Arap ülkelerinin iyi ilişkileri var. Bu Kuzey’deki Türk Cumhuriyeti’nin ilişkilerine gölge vuracak noktada. Dolayısıyla bizim bir sonuca gitmemiz açısından bu ülkelerin desteğine de ihtiyacımız bulunuyor. Özetle şudur, Türkiye olarak bizim özellikle Mısır'la da, Körfez ülkeleriyle de, Kuveyt ile de, Ortadoğu’daki tüm ülkelerle iyi, dostane, anlayışa dayanan bir beraberliğe, dış politika bakımından ihtiyacımız var. Türkiye açısından sıkıntıların süratle giderilmesini istiyoruz."

Mayıs ayında Katar'ı ziyaret ettiğini hatırlatan Arınç, Kuveyt'e gideceğini, kendisinden sonra da Dışişleri Bakanı'nın Körfez ülkeleriyle temasa geçeceğini açıkladı.

Arınç, Mısır ile ilişkilerin donmasına neden olan Hükümet'in Müslüman Kardeşler desteği ve darbe söylemine de değindi. Şu anda hiçbir ülkenin rejimi ile bir sıkıntıları olmadığını vurgulayan Arınç, "Müslüman Kardeşler içinde terör yapan, silah tercih eden varsa terör örgütlerine nasıl bakıyorsak, onlara da öyle bakarız" dedi.

Terörle mücadele bir ülkenin tek başına başarabileceği bir konu olmadığını belirten Arınç, terörle mücadele konusunda bölge ülkelerine işbirliği çağrısı yaptı.

Başbakan Yardımcısı, IŞİD ile mücadele konusunda Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) bir heyetin 10 gün içinde Türkiye'ye geleceğini de açıkladı. Arınç, hem Amerika'nın talep ettiği üslerin hem de TSK'nın koalisyon içinde rol almayacağını da sözlerine ekledi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # bülent arınç # suriye # mısır # genelkurmay # erdoğan # tsk # yunanistan # Kıbrıs # ortadoğu # ışid # al jazeera