Akademisyen Aylin Sözer'i eski erkek arkadaşı öldürdü: Sözer'in katledilmesine vatandaşlardan tepki yağdı

Türkiye, değerli bir eğitimciyi kadın cinayetine kurban verdi. Akademisyen Aylin Sözer, Maltepe'deki evinde canice öldürüldü. Akademi çevresi ve öğrencileri yasta... Cinayete toplumun her kesiminden tepki yağıyor.

Akademisyen Aylin Sözer'i eski erkek arkadaşı öldürdü: Sözer'in katledilmesine vatandaşlardan tepki yağdı

Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aylin Sözer, eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Kemal Delbe tarafından İstanbul Maltepe’deki evinde öldürüldü.

Sözer’in görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, Sözer’in akademik birikimi ve öğrencilerine yaklaşımıyla örnek bir eğitimci vurgulandı. "On binlerce öğrenci ve öğretmene bilgisi ve deneyimi ile ışık oldu. Kıymetli hocamızın tüm öğrencilerinin ve sevenlerinin başı sağ olsun" İfadelerine yer verildi.

Sosyal medyada yayımlanan ve Dr. Aylin Sözer’in mezuniyet töreni sırasında öğrencilerine seslendiği görüntüler yürekleri burktu.

Cinayete, siyasilerden de tepkiler geldi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Aylin Sözer'i vahşice katleden caninin hak ettiği cezayı alması için yargı gerekeni yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''İnsanlıktan nasibini almamış caninin yüce Türk adaleti tarafından hak ettiği şekilde cezalandırılacağından şüphem yoktur'' dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından baş sağlığı mesajı yayımladı. Davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Sosyal medya hesaplarından ''Bu ülkede bugün bir kadın yakılarak öldürüldü!'' paylaşımları ile cinayete tepki gösteren vatandaşlar, giderek artan kadın cinayetlerine bir çözüm bulunmasını istiyor.

Dr. Aylin Sözer, Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı olarak görev yapıyordu. Eğer öldürülmeseydi, bu akşam saat 20.00'de ''Çocuk Resimlerinin Analizi Eğitimi'' başlıklı bir seminer düzenleyecekti.

# cinayet # sosyal medya # türk # istanbul valisi # Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay # eğitimci # öğretim üyesi # Aydın üniversitesi # Aylin Sözer