"Panama Belgeleri'ni ABD sızdırdı"

Panama Belgeleri’ni ABD ve Soros finanse etti. İddia Wikileaks'e ait. Devletlere ait gizli belgeleri yayınlayan Wikileaks, yaptığı açıklamada “Panama Belgeleri Putin’i hedef alıyor” dedi. Öte yandan, belgelerde adının geçmesi üzerine UEFA’nın Nyon’daki merkez binasına polis baskını yapıldı.

"Panama Belgeleri'ni ABD sızdırdı"

Panama Belgelerinin sızdırılmasını ABD ve Soros finanse etti”

Bu çarpıcı sözler devletlere ait gizli yazışmaları yayınlayan Wikileaks’e ait.

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Wikileaks belgeleri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik bir saldırı girişimi olarak değerlendirdi.

Açıklamada Belgelerin ABD Organize Suç ve Yolsuzluk İhbar Etme Projesi tarafından sızdırıldığı, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı ve SOROS Vakfı tarafından finanse edildiği belirtildi.

Wikileaks ayrıca Panama Belgeleri’nin yayınlanması için çalışan gazetecileri de dürüst davranmamakla suçladı.

ABD Başkanı Barack Obama da "Son birkaç günde Panama'dan çıkan belgelere ilişkin haberler, vergi kaçırmanın küresel bir sorun olduğunu bize hatırlattı" açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan UEFA’nın eski başkanı Gianni Infantino’nun Panama Belgeleri’nde adının geçmesi üzerine, UEFA’nın Nyon’daki merkez binasına İsviçre polisi baskın düzenledi.

Polisler İnfantino'nun 2006 yılındaki Şampiyonlar Ligi yayın hakları ile ilgili usulsüzlük yaptığı iddia edilen sözleşmeleri inceledi.

Halen FİFA Başkanlığı görevini yürüten Infantino, 2018 Dünya Kupası’nın Rusya’da, 2022 Dünya Kupası’nın ise Katar’da oynanma kararlarının asla değişmeyeceğini söyleyerek ABD’nin tepkisini çekmişti.

ulusalkanal.com.tr

# Soros # panama belgeleri # abd sızdırdı