Türk milletvekili ''soykırım'' demediği için partisinden ihraç edildi

Belçika Demokratik Hümanist Partisi milletvekili Mahinur Özdemir 1915 olaylarına "soykırım" demediği için partisinden ihraç edildi. Özdemir ihraç kararıyla ilgili, "Demokrasiye kara bir leke" yorumunu yaptı.

Türk milletvekili ''soykırım'' demediği için partisinden ihraç edildi

1915 olaylarına soykırım demedi, partisinden ihraç edildi. Avrupa'daki Türk milletvekili Mahinur Özdemir"soykırım" baskısını reddettiği için partisinden atıldı.

Mahinur Özdemir, Belçika'daki Demokratik Hümanist Merkez partisinden milletvekiliydi. İhraç süreci, parti lideri Benoit Lutgen'in "Eğer partimizde soykırım inkarcısı çıkarsa o saniyede kendisini dışarıdan bulur" açıklamasıyla başladı.

Partideki Türk milletvekili Mahinur Özdemir parlamentoda 1915 olaylarıyla ilgili yapılan saygı duruşuna katılmadı. Belçika basını da bunu gündeme taşıdı. Yaşanan sürecin sonunda Belçika milletvekili Mahinur Özdemir 1915 olaylarına "Ermeni soykırımı" demediği için partisinden ihraç edildi.

Partiden atılan Türk Milletvekili ihraç kararıyla ilgili açıklama yaptı. "Bu karar CDH partisi ve Belçika demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# sözde ermeni soykırımı # 1915 olayları # Ermeni soykırımı yalanı # Mahinur Özdemir