Kılıçdaroğlu: Davutoğlu, saray darbesine boyun eğmiştir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Saray Darbesi’ne maruz kaldığını söyledi. Davutoğlu’nun halk tarafından iktidara getirildiğini ancak tek bir kişinin müdahalesiyle düşürüldüğünü söyleyen CHP Genel Başkanı, Davutoğlu’nun bu darbeye karşı direnmesi gerektiğini savundu. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’na hakkını da helal ettiğini söyledi

Kılıçdaroğlu: Davutoğlu, saray darbesine boyun eğmiştir

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'de bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu'nu Başbakanlık koltuğuna milli irade gerimiştir. 23 Milyon kişinin iradesiyle koltuğa oturan Davutoğlu bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmak zorunda kalmıştır. Sayın Davutoğlu 4 Mayıs Saray darbesine boyun eğmiştir. Dikta yönetime zemin hazırlamıştır. Demokrasi adına Davutoğlu'nu da savunmak bize düşmüştür" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

Sayın Davutoğlu’nun meşruluğu hiç tartışma konusu değildir. Sayın Davutoğlu’nu Başbakanlık koltuğuna milli irade getirmişti. Ancak, 23 milyonun iradesiyle başbakan olan Sayın Davutoğlu bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmak zorunda kalmıştır. O bir kişi, 4 Mayıs 'saray darbesi'ni gerçekleşmiştir. Sayın Davutoğlu, üzülerek söylüyorum ki, '4 Mayıs saray darbesi'ne boyun eğerek saray diktasına zemin hazırlamıştır. Bu darbeye açıkça direnmesi gerekirdi. Şu kadere bakın ki demokrasi adına sayın Davutoğlu’nu savunmak da bize düştü. '4 Mayıs saray darbesi'ni bir partinin iç sorunu olarak görmemek gerekir. Bir diktanın zemini hazırlamak için başbakana bu darbeyi yapanlar CHP olduğu sürece bunu yapamayacaklardır.

ulusalkanal.com.tr

# chp # AKP # kemal kılıçdaroğlu # Ahmet Davutoğlu # CHP MYK