FETÖ'cü Enver Altaylı'nın davasında sona gelindi

CIA ile irtibatlı eski MİT mensubu Enver Altaylı’nın yargılandığı davada karar 8 Kasım’da açıklanacak. Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında Altaylı için 30 yıldan 42 yıla kadar hapis talep etmişti.

FETÖ'cü Enver Altaylı'nın davasında sona gelindi

Enver Altaylıdavasında sona gelindi.

CIA ile irtibatlı eski MİT’çi Enver Altaylı’nın da arasında bulunduğu 3 sanıklı davada 8 Kasım’da karar duruşması görülecek. Sanık Altaylı, ''FETÖ yöneticiliği'', ''siyasi ve askeri casusluk'' suçlarından yargılanıyor. Eski MİT mensubu Mehmet Barıner de yine aynı suçlarla dosyada yargılanan isimler arasında.

Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaada Enver Altaylı’nın, ''silahlı terör örgütü yöneticiliği'' ve ''siyasi askeri casusluk'' suçlarından 30 yıldan 42 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep etmişti.

Sanık Mehmet Barıner’in 22 yıl 6 aydan 35 yıla kadar hapsini isteyen savcı, tutuksuz sanık Seda Chamatzoğlou’nun ise beraatini istedi.

Bir önceki celsede son sözünü söyleyen Altaylı, ''Aleyhimde bir karar verilirse, bu karar muhalif olmamdan dolayı verilmiş bir karar olacaktır. Muhaliflerin casuslukla suçlanıp mahkûm edilmesi Nazi diktatörlüğü uygulamasıdır'' sözlerini sarf etmişti.

# cia # fetö # dava # MİT # suç # casusluk # enver altaylı # casus # Mehmet Barıner # fetö dava # askeri casus # siyasi casus