Rand Corporation’ın Kaos Planı ve Yanardağ’ın “Yaratıcı Yıkıcılık”ı

Merdan Yanardağ’ın yıkıcılığı öven, halkı karşı karşıya getirmeyi amaçlayan yazısı Televizyon Gazetesi’nde mercek altına alındı. Programa katılan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü, Yanardağ’ın çok tehlikeli bir işe kalkıştığını söyledi. Üsküplü Rand Corporation Raporun göre mevzilenen muhalefete tepki gösterdi.

Rand Corporation’ın Kaos Planı ve Yanardağ’ın “Yaratıcı Yıkıcılık”ı

Usta gazeteci Halil Nebilir Televizyon Gazetesi programında Merdan Yanardağ’ın Birgün’de yazdığı “yaratıcı yıkıcılık”ı övdüğü Kalabalıkların Kötülüğü başlıklı yazısını mercek altına aldı.

Nebiler, Rand Corporation Raporu ve Joe Biden’ın sözlerini hatırlatarak Yanardağ’a tepki gösterdi. Televizyon Gazetesi’ne uzaktan konuk olan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü Rand Corporation Raporu paralelinde Türkiye’de örgütlenen muhalefeti eleştirdi.

Rand Corporation Raporu incelemesi geçen aylarda Aydınlık’ta yayımlayan Üsküplü, Amerika'nın gelecek 10 yılı planlamak için bu raporu yazdığını ifade etti.

Üsküplü, Türkiye'nin hızla batı kampından koptuğunu ve bağımsız bir politika izlediğini yazan raporun Türkiye için çok tehlikeli tuzaklar kurduğunu, amacın Türkiye'yi batıcı bir ülkeye dönüştürmek olduğunu belirtti.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü, Merdan Yanardağ’ın yazılarını "provokasyon içerikli" şeklinde tanımladı.

Üsküplü, Yanardağ'ın yazısındaki "İslamcılar silahlanıyor solcularda silahlansın" sözlerinin çok tehlikeli olduğunun altını çizdi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı yazının bir tuzak olduğunu ve sanki Türkiye'de temel ayrımın muhafazakar-solcu gibi gösterildiğini bunun bu şekilde yansıtılmasının çok büyük tehlikelere yol açacağını anlattı.

Amerika'nın stratejik hedefinin Türkiye'yi yıkmak olduğunu söyleyen Üsküplü, Amerika'nın Türkiye üzerinde kurmuş olduğu planlarının başarı şansının olmayacağını da vurguladı.

# abd # rand