Dr. Mehmet Perinçek, Russia Today'da Karabağ'ı anlattı

Moskova Devlet Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Mehmet Perinçek, Rus devlet kanalı RussiaToday yayınında Karabağ’daki son çatışmaları ve Türkiye’nin konumunu anlattı. Rus siyaset bilimci ve şarkiyatçı Said Gafurov’un da katılığı programda Perinçek, Paşinyan iktidarının Bakü, Ankara ve Moskova'ya karşı olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunu belirten Perinçek, Karabağ sorununun çözümü için de Minsk yerine Astana sürecini önerdi.

Dr. Mehmet Perinçek, Russia Today'da Karabağ'ı anlattı

Rus Devlet Kanalı Russia Today'ın Rusça yayınına katıldı, bölgenin kritik gündemi olan Karabağ'daki çatışmaları değerlendirdi.

Moskova Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doktor Mehmet Perinçek, Rus News Front yayınına konuk oldu. Programın diğer önemli konuğu da Rus siyaset bilimci ve şarkiyatçı Said Gafurov'du.

Ermenistan saldırıları ve devam eden çatışmaların tartılıdğı programda Perinçek, Türkiye ile Azerbaycan’ın Haydar Aliyev’in belirttiği gibi “tek millet, iki devlet” olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün tamamen desteklediğini ifade eden Mehmet Perinçek, Ankara’nın Ermenistan’a karşı saldırgan bir amacının bulunmadığını söyledi.

Bölgenin Ermenistan toprağı olmadığını vurgulayan Perinçek, Karabağ sorununun Türkiye’ye yönelik de bir tehdit olduğunu anlattı.

Paşinyan iktidarının Amerikancı politikalarını gözler önüne seren Mehmet Perinçek, Erivan’ın sadece Bakû ve Ankara’ya karşı olmadığının, Moskova’yı da hedef aldığının altını çizdi.

Programda bir de öneri dile getirildi. Perinçek’e göre çözümsüz kalan Minsk Grubu'nun yerine artık yeni bir mekanizmaya ihtiyaç var. Mehmet Perinçek'in önerisi ise Astana sürecinin Karabağ sorununa da uygulanması...

ulusal.com.tr

# ankara # Karabağ # moskova # Bakü # mehmet perinçek