Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan emeklilik ve Genel Sağlık Sigortası GSS açıklaması - Son dakika 17 Kasım 2019 emeklilikte yaşa takılanlar EYT haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da dört Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası açılışında yaptığı açıklamada emeklilik ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile ilgili açıklamalar yaptı. Erdoğan, "17 yılda emekli maaşlarını 4 kata varan oranlarda artırdık. Prim ödemesine ve yılına bakmaksızın hiçbir emekli maaşının bin liranın altında kalmamasını sağladık. Emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye vermeye başladık. Ülkemizde genel sağlık sigortası şemsiyesi dışında kimseyi bırakmayacak bir sistem kurduk. Bu sistemde herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunuyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan emeklilik ve Genel Sağlık Sigortası GSS açıklaması - Son dakika 17 Kasım 2019 emeklilikte yaşa takılanlar EYT haberleri

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da dört Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası açılışında konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin son 17 yılda yaşadığı büyük değişimin en somut hissedildiği alanların başında sosyal güvenlik sistemimiz geliyor. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla, sosyal güvenlik sistemimizi baştan sona yeniden inşa ettik.

17 yılda emekli maaşlarını 4 kata varan oranlarda artırdık. Prim ödemesine ve yılına bakmaksızın hiçbir emekli maaşının bin liranın altında kalmamasını sağladık. Emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye vermeye başladık.

Artık vatandaşlarımız istedikleri hastaneden sağlık hizmeti alabilmekte, istedikleri eczaneden ilaçlarını temin edebilmektedir.

Ülkemizde genel sağlık sigortası şemsiyesi dışında kimseyi bırakmayacak bir sistem kurduk. Bu sistemde herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sunuyoruz.

Ödeme listesindeki ilaç sayısını iki katından fazla artırdık. Evde verilen sağlık hizmetlerinin masraflarını üstlendik. Artık evlere de sağlık hizmeti veriyoruz. Tüp bebekten kalıtsal hastalıkların tedavisine, psikososyal hastalıklara kadar pek çok hastalığı ödeme kapsamına aldık. Yerli ilaç üretimi ve yerli plazmadan kan üretimine önem verdik. Bu konuda yaşanan tüm sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Kısa sürede hepsini, aşacağız.

Kayıt dışı istihdamı yüzde 52'den yüzde 36 seviyesine indirdik. Aktif sigortalı sayısını 12 milyondan 21 milyon 410 bine çıkardık."

ulusal.com.tr

# cumhurbaşkanı # Emeklilikte yaşa takılanlar # eyt # recep tayyip erdoğan # gss # genel sağlık sigortası