Filistin direnişi İsrail'i zorluyor

Filistin'in direnişi İsrail'i ateşkese zorluyor. Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Ebu Merzuk, "Gazze'de bir iki gün içerisinde ateşkese varılabilir" açıklaması yaptı. İsrail basınında ise cuma gününden önce ateşkes beklenmiyor haberleri yayımlandı.

Filistin direnişi İsrail'i zorluyor

Filistin'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Ebu Merzuk'tan bir açıklama geldi.

Ebu Merzuk, 1 veya 2 gün içerisinde ateşkese varılacağını beklediklerini belirtti.

İsrail güçlerinin, birçok cephede savaşma kabiliyetinden yoksun olduğunu söyleyen Merzuk, Tel Aviv'in, cehennem kapılarının açılmasından endişeli olduğunu söyledi.

İsrail'in saldırılarına misliyle karşılık veren direnişçi örgütlerin çabası sonrası, ABD ve İsrail'İn tavrında da değişiklik görüldü.

ABD'nin konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde görüşmeyi kabul etmediğini hatırlatan Ebu Merzuk, "Washington'ın tutumu, Filistin direnişinin Tel Aviv'i vurmasından sonra değişti" dedi.

İsrail basınında yer alan haberde ise, Cuma gününden önce ateşkesin beklenmediği belirtti.

Filistin direniş örgütlerinden İslami Cihad Genel Sekreteri En Nehale de Filistinlileri direnişe çağırdı. En nehale, "Batı Şeria ve 1948 yılı topraklarında yaşayan Filistinliler, işgal güçlerinin askeri kontrol noktalarına saldırı yapmalı ve yerleşimcilere karşı yolları kapatmalıdır" dedi

Filistin Direnişinin önemli liderlerinden olan En nehale'yi geçen günlerde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek arayarak emperyalist ve siyonist saldırılara karşı birlik mesajı vermişti.

# israil # filistin # Doğu Perinçek # gazze # direniş # siyonist # İslami Cihad