Perinçek'ten Erdoğan'a sert tepki

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sözlerine en sert tepki İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'ten geldi. Perinçek, "Bu açıklamayı ancak emperyalizmin sözcüsü yapabilir" dedi.

Perinçek'ten Erdoğan'a sert tepki

İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek, Tayyip Erdoğan'ın sözde soykırımın yıldönümü kabul edilen 24 Nisan mesajına sert tepki gösterdi.

Perinçek, Erdoğan'dan kurtulmanın Cumhuriyet için yakıcı bir sorun olduğunu belirtti. İşçi Partisi Lideri, Erdoğan'ın emperyalizm adına konuştuğunu vurguladı.

Perinçek, "Bu açıklamayı yapan Türkiye Başbakanı olsaydı, “diz çöktü” derdim. Bu açıklamayı ancak emperyalizmin sözcüsü yapabilir. Türkiye'nin toprak bütünlüğünün hedef alındığı bir ortamda Tayyip Erdoğan ne vatanı savunuyor, ne bağımsızlığı ne de egemenliği... " dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamayı AİHM kararına rağmen yaptığını vurgulayan Perinçek, "BOP Eşbaşkanı Tayyip Bey ise Türkiye'yi bölen senaryonun aktörüdür. Hele son Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararından sonra bu açıklama bir ihanet belgesidir. AİHM “Ermeni soykırımı yoktur” diyor, Tayyip Erdoğan ise vatan savunmasının gereği olan tehciri aynı emperyalistler gibi mahkum ediyor. Bu tavrıyla Tayyip Erdoğan 1920 yılının Ermenistan Başbakanı Ovannes Kaçaznuni'nin vicdanlı ve hakikatsever tutumunu bile paylaşamıyor." dedi.

İngiliz ve Fransız'ların da Çanakkale savaşındaki kara harekatını 24 Nisan'da başlatığını hatırlatan Perinçek, Erdoğan'ı Anzaklar'a benzetti.

"Anzaklar'dan 100 yıl sonra Tayyip Erdoğan da bu kez ABD tarafından Türkiye'mizin üzerine sürülmektedir. Bu ihanet açıklamasından sonra Tayyip Erdoğan iktidarını yıkmanın bir vatan görevi olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Emperyalizmin sözcüsü Başbakan koltuğunda oturamaz. Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak vatan bütünlüğü ve Cumhuriyetimiz için yakıcı sorundur. "

ulusalkanal.com.tr

# ermeni # erdoğan # Perinçek # 1915 # 24 nisan