Van'da çığ düşmesi olayında İçişleri Bakanlığı'ndan yeni karar

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirien 3 mülkiye müfettişi Van Bahçesaray'daki çığ felaketlerini araştıracak. Bölgede arama kurtarma çalışmaları tüm gün sürdü. Çığ felaketinde şehit olan askerler de memleketlerinde toprağa verildi.

Van'da çığ düşmesi olayında İçişleri Bakanlığı'ndan yeni karar

İçişleri Bakanlığı, Van'ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ felaketi ile ilgili soruşturma başlattı. 2 çığ hadisesini araştırmak üzere 3 mülkiye müfettişi görevlendirildi.

Halen çığ altında olduğu belirtirlen 1 itfaiye eri için sabahın ilk ışıkları ile başlayan arama kurtarma çalışmaları tüm gün sürdü.

Van-Bahçesaray yolu üzerinde güvenlik önlemi alan Görentaş Jandarma Karakolu ekipleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle sivil araçların bölgeye gitmesine izin vermedi.

Yoğun kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü bölgede, vatandaşlar araçlarıyla güvenli bölgede bekletiliyor.

Türkiye'nin yüreğini acıtan olayda şehit olan askerler memleketlerinde toprağa verildi.

27 yaşında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Erat için İstanbul'da tören yapıldı.

Tören katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit ailelerine ve Türkiye'ye başsağlığı diledi.

Jandarma Uzman Onbaşı Ramazan Süslü, memleketi Aksaray'ın Sultanhanı ilçesinde defnedildi.

Kandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı için memleketi Kars'ta cenaze töreni yapıldı. Avcı'nın cenazesi, tören mangasınca omuzlarda taşındı.

Van'dan askeri uçakla taşınan Jandarma Uzman Onbaşı Osman Karaca'nın naaşını Tokatlılar karşıladı. Şehit Karaca, Tokat'ın Almus ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Silah arkadaşı ile aynı soyadını taşıyan Jandarma Uzman Onbaşı Tarkan Karaca'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi memleketi Eskişehir'e getirildi.

Şehit Karaca'nın cenazesi Askeri törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi.

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Deniz, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

23 yaşındaki şehidin kardeşleri törende ağabeylerinin üniformasını giydi. Şehit Deniz'in naaşı, mahalle mezarlığına defnedildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özgür Işık da toprağa verildi. Şehit Özgür Işık, memleketi Düzce'de Yığılca ilçe stadında yapılan cenaze töreni ile uğurlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit olan Jandarma Astsubay Fatih Karagöz'ün Kocaeli'deki ailesini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Şehidin Kartepe'deki babaevinin önünde kurulan taziye çadırında baba Selahattin Karagöz'e taziyelerini iletti.

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muammer Keskin'in naaşı helallik alınmak üzere, annesinin yaşadığı Aydın Çine'deki evine getirildi.

Şehidin cenaze törenine Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da katıldı.

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Akçam'ı memleketi Artvin'de onlarca kişi karşıladı. Şehit Akçam’ın naaşı askerlerin omzunda bir süre taşınarak cenaze aracına kondu.

Kastamonu'da şehidi Jandarma Uzman Onbaşı Ufuk Deniz'i uğurladı. Baba evinde helallik alınmasının ardından şehit Deniz'in Türk bayrağına sarılı naaşı defnedilmek üzere Tosya Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürüldü.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bakım faaliyeti esnasında meydana gelen kazada şehit olan piyade sözleşmeli er Özgür Çelik, memleketi Kayseri'nin Develi ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

ulusal.com.tr

# Bahçesaray