ABD'li general PKK/YPG'ye verdikleri zırhlı aracın önünde poz verdi

Amerika Birleşik Devletleri'nin teröre açık desteği sürüyor. Suriye'ye giden ABD'li general, PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin sorumlularıyla görüştü. PKK'ya verdikleri zırhlı araçlarının önünde fotofraf çektiren ABD'li general "bunun taahhütlerimizin hayli güçlü bir ispatı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ABD'li general PKK/YPG'ye verdikleri zırhlı aracın önünde poz verdi

ABD'li generalPKK'ya verdikleri zırhlı araçların önünde bu fotoğrafı çektirdi. Fotoğrafın PKK'ya destek taahütlerinin ispatı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin tepkilerine rağmen Suriye'de teröre açıktan destek veren Amerika Birleşik Devletleri'nden üst düzey yetkililer, son dönemde, PKK/YPG ile temaslarını arttırdı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood başkanlığındaki üst düzey bir heyet, 16 Mayıs'ta Rakka'da terör örgütü YPG'nin sözde sorumluları görüşmüştü. Geçtiğimiz Cuma günü ise ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı General Frank McKenzie, Suriye'nin doğusunda YPG'nin kontrolündeki bölgeleri ziyaret etti. ABD'li generale, İngiliz General Richard Bell de eşlik etti.

Biri Türkiye sınırına yakın dört Amerikan askeri üssüne uğrayan McKenzie, terör örgütü YPG'nin sözde üst düzey yetkilisi Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin ile görüştü.

Yolladıkları zırhlı Bradley araçları arkasına alarak terör örgütüne destek pozu veren ABD'li general, "Arkamdaki Bradley'lere bakın, tam şu anda konuşlandığımız üsse bakın. Bunun, taahhütlerimizin hayli güçlü bir ispatı olduğunu düşünüyorum" ifadeleriyle, bölgedeki ABD varlığının da altını çizdi.

Suriye'de kaç Amerikan askeri olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak ülkenin doğusunda ve kuzeyinde en az 900 ABD askerinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Washington'un desteklediği PKK/YPG'nin işgalindeki bölgeler, aynı zamanda Suriye'nin petrol rezervleri bakımından en zengin bölgeleri olarak biliniyor.

Suriye Dışişleri Bakanı Faisal al-Mekdad son açıklamasında, ABD'nin, silah desteğiyle ayrılıkçı terör örgütlerini güçlendirdiğini ve onlar eliyle ülkenin doğal kaynaklarını yağmaladığını belirtmişti.

# abd # pkk # suriye # YPG # asker # general # ABD askeri # zırhlı araç # zırh # bradley