Yurttaşlar, başkanlık tasarısına karşı harekete geçti

Başkanlık sistemi tasarısı Meclis Anayasa Komisyonu'nda görüşülürken, yurttaşlar da tasarıya karşı harekete geçti. Birlikte Türk Milletiyiz Hareketi ve Milli Düşünce Merkezi, İstanbul'da başkanlık sisteminin yarattığı tehlikeleri tartıştı. Eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, İstanbul Barosu Eski Başkanı Ümit Kocasakal, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve Prof. Dr. Birgül Ayman Güler'in konuşmacı olduğu panelde milletvekillerine; ''Tasarıyı derhal geri çekin'' çağrısı yapıldı.

Başkanlık sistemi tasarısı mecliste görüşülürken, yurttaşlar tasarıya karşı harekete geçti.

Birlikte Türk Milletiyiz Hareketi ve Milli Düşünce Merkezi İstanbul'da yüzlerce yurttaşın katıldığı bir panel düzenledi.

Aydınlar Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal'ın yönettiği panelde, Eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, CHP Eski İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Doç.Dr. Ümit Kocasakal konuşmacıydı.

Konuşmacılar tasarının zararlarını anlattı, milletvekillerini uyardı. Geç olmadan tasarının geri çekilmesi çağrısı yapıldı.

Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye'nin sürdürdüğü vatan mücadelesini anlattı, savaş halinde başkanlık tasarısının iç çepheyi böleceğine işaret etti.

Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, emekli generaller Veli Küçük ve Ali Aydın, Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan da destek verdi.

HABER: SİNAN SUNGUR- KAMERA: İHSAN ULAK

ulusalkanal.com.tr

# başkanlık sistemi