Bakan Soylu açıkladı: PKK'nın talimatnamesi ele geçirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'nın, HDP'ye gönderdiği talimat notuna ulaştıklarını açıkladı. Soylu, ''HDP'nin nasıl davranacağı, hangi adımları atacağı, siyaseti nasıl yapacağı hepsi yazıyor.'' dedi.

Bakan Soylu açıkladı: PKK'nın talimatnamesi ele geçirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'nın HDP'ye çizdiği yol haritasına ilişkin bir belgeye ulaştıklarını açıkladı:

- Elimizde PKK terör örgütünün HDP'ye 15 gün önce gönderdiği belge var. Nasıl davranacağını, hangi adımları atacağını, siyaseti nasıl yapacağını, PKK'ya nerede bağlı olacağını ifade eden bir talimat metni. Yukarıdan aşağı yazmışlar talimat metnini. Kılıçdaroğlu, Akşener, siz belki kendi koltuğunuz uğruna bu milletin özgürlüğünü ve hürriyetini bir kenara bırakırsınız ama milletimiz ve şehitlerimiz sizin yakanızı bırakmaz.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener' de PKK'nın talimatnamesini köşesine taşıdı. Belgede, HDP'nin CHP ve İyi Parti ile ilişkisinin de nasıl olması gerektiği anlatılıyor.

PKK'nın faaliyetlerinin parçası olarak ülke içerisinde, HDP merkezli bir sözde direnişin yürütüldüğü, bunun başarılı olması için ortaya çıkan avantajlı durumların iyi değerlendirilmesi gerektiği fakat yeterli çabanın gösterilmediği belirtiliyor. Örnek olarak da İzmir'de HDP'li Deniz Poyraz'ın öldürülmesi gösteriliyor. HDP'nin olay üzerinden kamuoyu yaratma fırsatını kaçırdığı anlatılıyor.

Terör örgütü PKK'nın HDP'ye yön vermek amacıyla hazırladığı belgede, CHP ve İYİ Parti'nin, PKK'lılar tarafından sözde ''demokrasi ittifakı” olarak ortaya çıkan yapılanmaya ortak olmaya yanaşmayacağı vurgulanıyor. HDP'den bu partilere ''ben olmadan kazanamazsın” yaklaşımı ile bir yandan tehdit bir yandan da umut vermesi gerektiği ifade ediliyor.

# chp # pkk # İyi Parti # terör # süleyman soylu # hürriyet # nedim şener # pkk hdp # talimat