İşte Musul'u IŞİD'e teslim belgesi!

İşte Musul'u IŞİD'e teslim belgesi!

Musul Valisi Nuceyfi işgal girişiminde bulunan IŞİD’e engel olunmaması yönünde genelge yayınladı. Nuceyfi’nin kardeşi de bir hafta önce Davutoğlu ile biraraya gelmişti

Türk diplomatları kaçıran terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) Musul kapısının, ABD ve AKP ile yakın temas halinde olan Iraklı politikacılar, Usame Nuceyfi ve Tarık Haşimi tarafından açıldığı ortaya çıktı. IŞİD işgaline karşı konulmaması yönünde genelge yayınlayan Musul’un bağlı olduğu Nineva eyaletinin Valisi Esil Nuceyfi, geçen hafta Türkiye’de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşen Usame Nuceyfi’nin kardeşi. IŞİD’in Musul’u işgaline göz yuman Nuceyfi ailesi Irak’ta AKP’nin en yakın ortaklarından biri. Aynı şekilde Irak’ta terör suçundan idama mahkum edilen Tarık Haşimi de Türkiye’de Başbakanlık korumaları tarafından korunan hükümet tahsisli bir villa da yaşıyor.

İşte tartışma yaratacak ‘Korunma hazırlıkları’ başlıklı o genelge:

“Bütün devlet dairelerine

Şu anda Musul vilayetinin geçtiği zor durumdan dolayı ve Ordu mücahitlere karşı savaşamadığı için aşağıda yazılan emirlere bütün valilik binaları ve kuruluşlarının uyması gerekir.

1- Kendinize ait bütün tapu belgelerini yakılması,

2- Valinin imzası olan bütün belgelerin yakılması,

3- Hiçbir şekilde mücahitlere karşı direnilmemesi, hiçbir şekilde kaçılmaması,

4- Hiçbir valilik araçlarının kaçırılmaması ve saklanmaması,

5- Canımızı ve mallarınızı korumak için herhangi bir karşılaşmada asla saldırılmaması,

6- Cep telefonuyla kamu binalarına girilmemesi,

7- Gece güvenlik görevlilerinin sayısını azaltılması,

Bu kanunlara uymayanların en şiddetli şekilde cezalandırılacak ve görevden uzaklaştırılacaktır ve araştırmaya tabi tutulacaktır. Bu genelge 6 Haziran 2014’ten itibaren uygulanacaktır.

Musul’a Valilik yardımıyla işgal

Musul’un başkent olduğu Ninova eyaletinin Valisi Esil Nuceyfi’nin 6 Haziran’da devlet dairelerine gönderdiği skandal genelgede valinin imzasının bulunduğu belgelerin imha edilmesi ve Musul’u ele geçiren IŞİD teröristlerine karşı direniş gösterilmemesi emredildi. Kamu binalarına cep telefonuyla girilmesi de yasaklanırken “Bu kanunlara uymayanlar en şiddetli şekilde cezalandırılacak ve görevden uzaklaştırılacaktır” denildi.

Petrol bölgelerini ele geçirdi

Biladi Tv Türkiye Müdürü Cevat Gök Valilik genelgesiyle IŞİD’in Musul’u işgal ederken yalnız olmadığının ortaya çıktığını vurguladı. “Bölgedeki büyük Sünni aşiretleri ve özellikle Nakşibendi aşiretinden destek almıştır” diyen Cevat Gök, “Ortam hazırlanmış ve kolaylıkla şehre girilmişlerdir. IŞİD işin görünen kısmı, merkezi hükümetten bağımsız vali atandı” ifadelerini kullandı.

IŞİD’in hedefinin Bağdat’ı işgal etmek olduğunun altını çizen Gök, “Şu anda diğer şehirleri de halkı ve aşiretleri ikna edip istila ederek IŞİD giriyor ve ordu kaçıyor. Bu şekilde Bağdat’a kadar gidip, aynı şekilde orayı da ele geçirmek stiyorlar. Hedefleri bu” dedi.

Türkiye’nin Barzani dışında IŞİD’le de petrol anlaşması imzalamak zorunda olduğunu kaydeden Gök, şöyle konuştu: “IŞİD yeni komuşumuz ve birçok petrol bölgesini ele geçirdi. Türkiye’nin de aldığı petrol kuyularının büyük kısmı şu an onların elinde. Hem Suriye’nin kuzeyinde hem de Irak’ın batısında ve kuzeyinde.” Gök bir sınır kapısının da IŞİD tarafından ele geçirildiğini söyledi.

Davutoğlu ile sır görüşme

Davutoğlu, Irak Meclis Başkanı ve Musul Valisi Esil Nuceyfi’nin abisi Usame Nuceyfi ile 2 Haziran’da Türkiye’de görüştü. Toplantıda yakın zamanda gerçekleştirilen seçim sonrası Irak’ta oluşacak yeni tablo ele alındı. Toplantı gerçekleştiği sırada ise IŞİD Musul bölgesi’nde saldırılarını son noktaya taşımıştı.

Sezim ÖzadalıCeyhun Bozkurt

Aydınlık

# aydınlık # musul # sezim özadalı # ceyhun bozkurt # ışid