Kanada'da asılsız bomba ihbarı: Üniversitede müslüman öğrenciler tehdit edildi

Kanada'da bir üniversitede Müslüman öğrencilere yönelik tehdit mektubu ve bomba ihbarı korku yarattı. 3 binanın boşaltılmasına neden olan bomba ihbarı asılsız çıktı. Dün de Toronto'da bir mescide kundaklama girişiminde bulunulmuştu.

Kanada'da asılsız bomba ihbarı: Üniversitede müslüman öğrenciler tehdit edildi

Kanada’nın Montreal kentindeki Concordia Üniversitesine ait 3 bina, Müslüman öğrencilere yönelik tehdit ve bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı.

Aralarında Kanada resmi yayın kuruluşu CBC’nin de yer aldığı bazı medya kuruluşuna gönderilen mektupta, Concordia Üniversitesine bağlı mühendislik, bilgisayar bilimleri ve görsel sanatlar fakültelerinin bulunduğu binalara bomba konulduğu ihbar edildi.

Tehdit mektubu kendilerini 'Tutucu Kanada Vatandaşları Organizasyonu' (C4) olarak adlandıran gruptan geldi. Grup, Müslüman öğrencilerin çokluğundan rahatsız olduklarını belirterek McGill Üniversitesi'ni de tehdit etti.

Bomba ihbarı nedeniyle üniversitenin 3 binasının yanı sıra binaların altındaki Guy metrosu da tedbir amaçlı boşaltıldı.

Binayı didik didik araştıran polis şüpheli bir cisim bulamadıklarını belirterek, öğle saatlerinde öğrencilerin binaya alınmasına izin verdi. Dersler tedbir için akşam saat 6'ya kadar iptal edildi.

Dün de Toronto'da bir mescidi kundaklama girişimi gerçekleşmiş, ölen ya da yaralanan olmamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# Kanada