Hindistan ve Çin'de sel felaketleri

Hindistan'da yaşanan sel felaketinde ölenlerin sayısı 136'ya ulaştı. Ülkede sel bölgesine yardımların ulaştırılması için seferberlik başlatıldı. Çin Halk Cumhuriyeti'nin Henan eyaletinde de sel felaketi vardı. 63 kişinin yaşamını yitirdiği sel nedeniyle yaklaşık bir milyon kişi de güvenli bölgelere taşındı.

Hindistan ve Çin'de sel felaketleri

Muson yağmurlarıHindistan'ı da etkisi altına aldı. Yoğun yağışlardan kaynaklanan sel felaketinde hayatını kaybedenleri sayısı son verilere göre 136'ya ulaştı.

Maharaştra Yardım ve Rehabilitasyon Bakanı Vijay Wadettiwar, yağışlardan etkilenen bölgelere insani yardım malzemelerinin ulaştırılması için her türlü çabanın gösterildiğini ifade etti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'da yaşanan felaket ile ilgili taziye mesajı yayımladı.

Mesajda, "Hindistan halkı ile hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar, felakette hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır diliyoruz." denildi.

Öte yandan Çin'in Henan eyaletine bağlı Cıngcou kentinde şiddetli yağışların yol açtığı sel nedeniyle ölenlerin sayısı 63’e çıktı.

Henan'da 9 milyondan fazla kişi şiddetli yağışlardan etkilenirken, yaklaşık 1 milyon kişi güvenli bölgelere taşındı.

# hindistan # çin # asya # sel felaketi # Hindistan sel # sel # Çin Halk Cumhuriyeti # çin sel # muson yağmurları # Maharaştra # Henan # Cıngcou