Ali İsmail Korkmaz'ı özlemle anıyoruz...

Tam 2 yıl önce, daha 19 yaşındayken polis şiddetiyle hayattan koparıldı Ali İsmail Korkmaz. Türkiye'ye dalga dalga yayılan Haziran eylemlerinde en önde yer aldı, Eskişehir'den meydan okudu haksızlıklara. Annesinin Alişi, babasının biricik evladı olan Ali İsmail, 2 Haziran'da polis şiddetiyle ağır darbeler aldı. 37 gün komada kaldı. 2 yıl önce bügün gözlerinin içi gülen Ali İsmail, aramızdan ayrıldı. Haziran şehidimiz Ali İsmail Korkmaz'ı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Ali İsmail Korkmaz'ı özlemle anıyoruz...

Ali İsmail Korkmaz. Annesinin deyimiyle Alişşş.

Gözlerinin içi gülen, gencecik bir fidandı. Eskişehir'de İngilizce Öğretmenliği Üniversitesi birinci sınıf öğrencisiydi. Hayalleri vardı. Ama 19 yaşında ara sokakta polisler ve işbirlikçileri tarafından katledildi.

O, İstanbul Gezi Parki'ndan başlayarak tüm Türkiye'ye yayılan Haziran eylemlerinde en önde yer aldı. Eskişehir'den milyonlar birlikte "hükümeti istifaya" çağırdı.

2 Haziran günü polis müdahelesinden ara sokaklara kaçtı. Sivil polisler tarafından defalarca tekmelendi. Arkadaşları hastaneye götürdü ancak ilaç yazılıp evine gönderildi.

Ertesi gün evinde fenalaşan Ali İsmail yoğun bakıma alındı. 37 gün yaşam mücadelesi verdi. 10 Temmuz’da da ölüm haberi Türkiye'yi yasa boğdu.

Emel Anne'nin feryadı, Türkiye'nin feryadı oldu. Babasının gözyaşları gözyaşlarımıza karıştı.

19 yaşında polis şiddeti ile aramızdan koparılan Ali İsmail Korkmazın, davasında müebbetle yargılanan polis memurlarına indirim yapılarak 10 yıl hapis cezası verildi.

Korkmaz Ailesi'nin adalet bekleyişi sürüyor. Ali, memleketi Hatay'da kendi adına yapılan vakıfla yaşıyor.

Haziran şehitlerinden Ali İsmail Korkmaz'ı sevgi ve özlemle anıyoruz.

ulusalkanal.com.tr

# Ali İsmail Korkmaz # Haziran Direnişi