MHP'den CHP ve İyi Parti'ye HDP tepkisi: ''PKK ve FETÖ Zillet İttifakı'nın görünmeyen ortaklarıdır''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Yeni Anayasa yazımında ilk dört maddeye vurgu yapan Bahçeli, bütün partileri de bu zeminde çalışmalara katkı vermeye çağırdı. Siyasetteki ittifak görüşmeleri ile ilgili de konuşan MHP lideri, PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile iş birliği yaptığını söylediği CHP ve İyi Parti'ye sert tepki gösterdi.

MHP'den CHP ve İyi Parti'ye HDP tepkisi: ''PKK ve FETÖ Zillet İttifakı'nın görünmeyen ortaklarıdır''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, Anayasa'nın ilk 4 maddesinin korunması gerektiğini vurguladı. Millet İttifakı'nın HDP ile iş birliğine tepki gösterdi:

- HDP’yle CHP ve İP arasındaki yasak ilişkinin bir bedeli de olmalıdır.

- CHP’nin HDP ile görüşmesi demek PKK’yla teması demektir.

- Zillet ittifakının görünmeyen ortakları PKK’dır, FETÖ’dür, Sorosdur, rant ve faiz lobisidir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, diğer siyasi partilerin de yeni Anayasa çalışmalarına katkı vermesi gerektiğini söyledi.

- Her parti yeni bir anayasadan bahsediyor ya da değişmesini öneriyor.

- O zaman tutarlılık gereği bütün partilerin Anayasa’nın ilk dört maddesine bağlı, vatandaşlık tanımına sadık bir siyasi tutumla bir araya gelmesi milletimizin talep ve beklentisidir.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, CHP ile HDP'nin birbirinden ayırt edilemez bir hale geldiğini belirtti:

- CHP savruluyor, bu partinin küçük kuklası İP sallanıyor. Bu gidişle CHP’nin HDP tarafından asimile edilmesi, sömürge partisi haline dönüştürülmesi sanıyorum kaçınılmazdır.

- Tavsiyem CHP yönetiminin Kandil’e değil Anıtkabir’e bakması, terör örgütlerinden değil Kuvayı Milliye’den feyz almasıdır.

MHP lideri yurt dışından aldığı kredilerle gündeme gelen CHP'li İzmir Belediyesi ile ilgili de konuştu. Kredilerin Hazine ve Maliye Bakanlığının onayı ile alınması gerektiğini söyledi:

- İzmir Büyükşehir Belediyesi devlet içinde devlet değildir. Eğer belediye dış finansman kullanacaksa, bunun izin mercii, onay makamı Hazine ve Maliye Bakanlığı'dır. İzmir’de özerk bir yönetim kuruldu da bizim mi haberimiz olmadı

MHP liderinin gündeminde Boğaziçi eylemleri de vardı. Öğrenci ve ailelerini dikkatli olmaya çağırdı:

- Katil polis demek, mesela İstanbul Kadıköy’de polis otolarını taşlamak, esnafa saldırmak, sivillere sataşmak ifade ve düşünce hürriyetinin neresine sığmaktadır?

- Muhterem analarımız, çağrımı tekrarlıyorum: Evlatlarınıza siz sahip çıkın. Ne Kılıçdaroğlu’nun eline ne de onun bunun keyfine bırakmayın.

Bahçeli, Boğaziçi eylemlerinde destek veren ABD, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlere de tepki gösterdi:

- Hiç kimse bize demokrasi dersi veremez, vermeye cüreti yetmez.

- HDP, CHP, İP, ne geleceği ne de devası olan diğer icazetli partilerin Türkiye’nin karışması amacıyla kaosa oynadıkları inkar edilemez bir gerçektir.

# chp # fetö # pkk # mhp # İyi Parti # İzmir Büyükşehir Belediyesi # devlet bahçeli # kemal kılıçdaroğlu # anayasa # yeni anayasa # kılıçdaroğlu # Hazine ve Maliye BakanlığI # avrupa birliği # Birleşmiş milletler # boğaziçi # MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli # ittifak # Bahçeli # Soros # İP # zillet ittifakı # katil polis # Boğaziçi eylemleri # PKK ve FETÖ # CHP ve İyi Parti