Rakka'dan tahliye edilen teröristlerle ilgili İlhami Balı ve Mustafa Dokumacı iddiası

Rakka'dan IŞİD-PYD işbirliğinde tahliye edilen teröristler arasında Türkiye’nin en çok arananlar listesinin kırmızı kategorisindeki iki kritik ismin de olduğu iddia edildi. O isimlerin sözde "IŞİD emiri" İlhami Balı ile ve "Dokumacılar" grubunun elebaşı Mustafa Dokumacı olduğu belirtiliyor

Rakka'dan tahliye edilen teröristlerle ilgili İlhami Balı ve Mustafa Dokumacı iddiası

Suriye Rakka'yı terör örgütü PYD/PKK koruması altında tahliye edilen IŞİD'li teröristlerin ikisinin Türkiye'nin "kırmızı listede" aradığı İlhami Balı ile ve Mustafa Dokumacı olduğu iddia edildi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Rakka'daki gelişmeleri yakından takip eden Türk istihbaratı örgüt içinde ‘emir’ ve ‘şeyh’ pozisyonundaki Türk vatandaşlarının izini sürüyor.

İstihbarat birimleri, hazırladıkları bilgi notunda Rakka’dan çıkan IŞİD'in Türk vatandaşı ‘emir’lerinin Türkiye’ye de sızabilecekleri, silah ve bomba eğitimi alan, eylem potansiyeli bulunan bu kişilerin Türkiye’ye ve Türk güvenlik güçlerine yönelik eylem yapabilecekleri’ uyarısında bulundu.

Devletin ilgili kurumlarıyla da paylaşılan bilgi notunda, IŞİD'in "Türkiye emiri" İlhami Balı ile Suruç'taki saldırıda adı geçen "Dokumacılar" grubunun elebaşı Mustafa Dokumacı’nın operasyonlar öncesi Rakka’da bulunduğu hatırlatıldı.

Başlarına 4 milyon lira ödül konulan iki terörist ile ilgili bilgi akışının olmadığı, iki teröristin farklı bölgelere geçmiş olabileceği kaydedildi.

ulusal.com.tr

# ışid # pyd # rakka # mustafa dokumacı # ilhami balı