Hrant Dink cinayetinde çarpıcı gelişme

Gazeteci Hrant Dink suikasti davasında önemli bir gelişme yaşandı. Cinayetin tetikçisi Ogün Samast duruşmalara katılmak için İstanbul'da bir cezaevine naklini istedi. Samast son ifadesinde cinayetin azmettiricisi Erhan Tuncel'i F tipi polis şefleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in yönlendirdiğini belirtmişti.

Hrant Dink cinayetinde çarpıcı gelişme

Gazeteci Hrant Dink cinayetinde çarpıcı bir gelişme yaşandı. Suikastte tetiği çeken isim olan Ogün Samast İstanbul'da görülen davanın duruşmalarına katılabilmek için harekete geçti. Samast Kocaeli'ndeki Kandıra F Tipi Cezaevi'nden İstanbul'a nakledilmesini talep etti. Samast'ın başvursunu Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu duyurdu. Başvuru üzerine "Dink cinayetinde rolü olan kamu görevlilerinin yargılanmasıyla Ogün Samast konuşacak" yorumlarına neden oldu.

Samast'ın cinayette kamu görevlilerinin rolünü soruşturan Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'ye mektup yazdığı ve ifadesinin alındığı ortaya çıkmıştı. Samast yeni ifadesinde "Dink cinayetinin büyük ağabeyi Erhan Tuncel'i F tipi polis şefleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in yönlendirdiğini" belirtimişti.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

# hrant dink cinayeti